comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un elev de la CCF Fetești a încercat să se spânzure în timpul orei de chimie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/02/2013 | Locale Ialomita

Un elev de aproximativ 15 ani, din comuna Perișoru,  județul Călărași, care este în clasa a IX-a la Grupul Școlar Construcții Căi Ferate Fetești, a încercat să se spânzure cu șnurul de la geacă, chiar în timpul orei de chimie.

clasaMiercuri, 30 ianuarie, în timp ce profesoara le preda elevilor, la tablă, un copil diagnosticat cu CES (cerințe educaționale speciale), s-a strâns de gât cu șnurul de la geacă, nefiind observat  un  anume timp de nimeni, toți fiind atenți la lecție. Când profesoara s-a întors spre copii, a observat că acel elev se înroșise și avea ochii ieșiți din orbite. Toți au fost șocați de cele întâmplate, dar cel mai tare a fost afectată profesoara care a și leșinat. Imediat a fost chemată Ambulanța pentru a li se acorda îngrijiri medicale.  Atât copilul cât și profesoara și-au revenit la scurt timp, însă nimeni nu va uita acest eveniment.

„Reprezentanții unității de învățământ au transmis Direcției pentru Protecția Copilului Călărași o adresă în care au fost consemnate observațiile consilierului unității școlare cu privire la acest copil și așteptăm răspunsul, deși nu știm ce s-ar putea face.  Acest copil, cu o săptămână în urmă, generase un alt scandal, țipete, urlete. Așa face când intră în criză. Grija noastră cea mare este că acești copii cu CES, trecuți în certificat ca având severitate medie și care înseamnă integrare în învățământul de masă, necesită o atenție deosebită  în condițiile în care este integrat într-un colectiv de 28 -29 de elevi. În acea clasă sunt trei copii cu CES, dar ceilalți doi nu au probleme de acest gen”, a declarat inspectorul general școlar al ISJ Ialomița, Otilia Dumitru.