comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un cioban și zeci de oi au fost spulberați de tren

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/05/2012 | Infotrafic

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, care se afla cu oile la păscut, a murit joi dimineață, după ce a fost lovit de un tren între localităţile Ştefan cel Mare şi Feteşti.

Un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa s-a deplasat de urgenţă la faţa locului, însă pentru victimă nu s-a mai putut face nimic, aceasta fiind găsită decapitată. De asemenea, aproximativ 15 ovine care au fost lovite de tren au murit.

Serviciul Judeţean Poliţie Transporturi Ialomiţa a fost sesizat joi, 10 mai a.c., în jurul orei 09.00, cu privire la faptul că trenul Inter – Regio nr. 1821, care circula pe relaţia de cale ferată Arad – Constanţa, a  lovit o turmă de ovine aflată în gabaritul firului I de circulaţie.

În urma evenimentului s-a produs accidentarea mortală a ciobanului, un bărbat din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, care păzea turma, şi a 16 ovine.

Din primele cercetări s-a stabilit că persoana decedată a fost surprinsă şi lovită de locomotiva trenului în timp ce  traversa calea ferată cu turma de oi.

În urma evenimentului, trenul a acumulat o intarziere de 48 minute iar circulaţia celorlalte mijloace de transport feroviar nu a fost afectată.