comenzi la domiciliu cliseru.ro

Un agent șef din Penitenciarul Slobozia a fost trimis în judecată pentru luare de mită

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/05/2012 | Lege si Ordine

Un agent șef de penitenciare din cadrul Penitenciarului Slobozia și soția acestuia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița pentru luare de mită, introducere de bunuri și obiecte interzise în penitenciar, complicitate la infracțiunea de luare de mită și înșelăciune.

În cursul lunii februarie, Iordache Ion, cu sprijinul soției sale Maria Cristina, a pretins și primit suma de 300 de lei pentru a introduce în Penitenciarul Slobozia un telefon mobil în vederea utilizării de un deținut, telefon introdus ulterior.

Pe parcursul administrării probatoriului, s-a impus folosirea unui investigator sub acoperire, care a remis agentului de penitenciar suma de 300 lei. Ulterior, agentul a mai cerut şi primit încă 300 lei pentru a interveni în favoarea deţinutului pe lângă membrii comisiei de eliberare condiţionată, faptă materializată tot prin intermediul investigatorului sub acoperire. În ambele cazuri, remiterea sumelor de bani s-a făcut către soţia agentului de penitenciar.

Faptele au fost sesizate Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa chiar de către deținutul căruia i s-a propus introducerea telefonului mobil în unitatea de detenție și intervenția pe lângă membrii comisiei de eliberare condiționată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a dispus, luni, 19 martie, reţinerea pentru 24 ore a agentului, iar marți, 20 martie, arestarea preventivă a acestuia, soția fiind cercetată în libertate.

Vineri, 25 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița au dispus, prin rechizitoriul din data de 21 mai, trimiterea în judecată a celor doi inculpați.