comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ultima zi a campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității este dedicată siguranței rutiere

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/06/2019 | Lege si Ordine

Astăzi, 07 iunie, ultima zi a campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității este dedicată siguranței rutiere

Spc Ziua 5
Săptămâna prevenirii criminalitatii

Pe parcursul acestei zile, polițiștii de la rutieră sunt prezenți în unitățile de învățământ din județ, unde derulează activități preventiv-educative, în vederea promovării unui comportament responsabil în rândul elevilor, pe linie de circulaţie rutieră.

Polițiștii le prezintă copiilor regulile de circulație, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere și discută despre principalele cauze generatoare de accidente, pentru ca școlarii să înțeleagă necesitatea și importanța respectării normelor rutiere.

Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminaliăţii şi Serviciului Rutier au desfșurat o activitate interactivă cu copiii din cadrul unor unități de învățământ de pe raza municipiului Slobozia, prezentând regulile de circulație pe două roți. Micii cursanți au dat și un „test”, în care au ținut cont de semnalele polițistului, trecerea de pietoni, semaforul și semnele de circulație pe care le-au întâlnit pe traseu.

Totodată, polițiștii rutieri desfășoară activități pe principalele drumuri care tranzitează județul Ialomița pentru prevenirea accidentelor rutiere, și a implicării în evenimente rutiere a biciliştilor, mopediştilor şi pietonilor.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA