comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trofeul Festivalului „Grâușor din Bărăgan” a fost câștigat de Grupul vocal – instrumental „HORA” de la Palatul Copiilor Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/05/2014 | Locale Ialomita

Vineri, 2 mai, a avut loc, la Slobozia, prima ediție a Festivalului de folclor pentru copii „Grâușor din Bărăgan”.

Pe scenă au urcat peste 30 de concurenți, soliști vocali, instrumentiști, grupuri vocale sau instrumentale, ansambluri de dansuri din mai multe localități ale județului, în încercarea de a câștiga un loc pe podium. A fost un spectacol amplu, iar pregătirile au fost de asemenea susținute, atât de concurenți cât și de îndrumătorii lor.

„Ne-am gândit la acest festival în urmă cu aproximativ șase luni, când a fost o paradă a costumelor în Slobozia și am zis, de ce nu un festival și pentru copii. Am pus pe hârtie, am stabilit etapele, și am ajuns unde suntem astăzi, la prima ediție. A avut etape de preselecție, iar un juriu format de specialiști a stabilit cine se califică în etapa următoare. Poate a fost un pic de neconcordanță între ce am stabilit noi și ceea ce a ajuns în școli, pentru că a fost și sărbătoarea de 1 și 2 mai, dar ne bucurăm că toți cei care au fost astăzi sunt din județ. (…)”, spunea reprezentantul Palatului Copiilor Slobozia, doamna Emilia Popa.

Timp de mai multe ore, toți cei prezenți în concurs au interpretat câte două melodii, au dansat, s-au simțit bine, chiar dacă au avut multe emoții. La final, însă, prestația lor a fost jurizată și răsplătită, mulți dintre ei obținând câte un premiu.

Premierea a început cu categoria dansuri populare 14 – 19 ani. Astfel, locul III a fost obținut de Formația de dansuri „Spiculețul” Casa de Cultură Fetești, îndrumător Aura Rădoi, Locul II de către Ansamblul „Floricica” Palatul Copiilor Slobozia, îndrumător Marian Lalu, iar locul I de către Formația de dansuri „Coșerenii” Școala Coșereni, îndrumător Iancu Nicușor.

La categoria 6 – 13 ani, locul III a fost ocupat de Formația de dansuri populare „Grâușorul”, Școala Gura Ialomiței – Luciu, îndrumător Cloșcă Domnița, Locul II – formația de dansuri „Măriuca” Palatul Copiilor Slobozia, îndrumător Petre Mariana, tot locul II a fost obținut de Formația de dansuri „Doina Bărăganului Junior”, Școala nr. 2 Slobozia, îndrumători Iolanda Lescae și Nicușor Iancu, iar locul I a fost obținut de Formația de dansuri „Fuiorul”, liceul Tehnologic M. Kogălniceanu, îndrumător Lalu Marian.

La secțiunea Grupuri Vocale, locul III a fost obținut de grupul „Muguri Feteșteni”, Școala Aurel Vlaicu, îndrumător Cristea Didina. Tot premiul III au obținut cei din grupul vocal „Grâușorul” din Luciu, școala Gura Ialomiței, îndrumător Cloșcă Domnica. Premiul II a fost obținut de grupul vocal „Spicele Bărăganului”, școala nr. 2 Slobozia, coordonator Tache Voica, iar premiul I a fost obținut de grupul vocal-instrumental „Mugurașul” Fetești, Palatul Copiilor, îndrumător Oancea Vasile.

La secțiunea Grup instrumental, mențiuni au fost obținute de grupul „Doina”, Liceul de Arte Slobozia și grupul Mugurașul (3 viori) Palatul Copiilor Fetești.

La secțiunea Soliști instrumentiști, premiul III a fost obținut de Tabă Ionuț – vioară, Palatul Copiilor Fetești (îndrumător Oancea Vasile), premiul II a fost obținut de Ion Filip – acordeon – Liceul de Arte Slobozia, îndrumător George Stoian, iar locul I de Ion Sebastian – vioară – Liceul de Arte Slobozia, îndrumător prof. Radu Elena Gabriela.

La această categorie a mai fost acordat premiul „Gheorghe Polizu” lui Ionuț Bolozan – vioară – Liceul de Arte Slobozia, îndrumător prof. Radu Elena Gabriela.