comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei persoane decedate într-un accident produs între Movilița și Sinești

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/04/2017 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Accident mortal. Trei persoane au decedat și patru au fost rănite azi, în jurul orei 18.00, în urma unui accident rutier produs pe DN 2, între localităţile Sineşti şi Moviliţa, în eveniment fiind implicate un autoturism și o autoutilitară.

O persoană a fost descarcerată, iar două au fost transferate cu ambulanțele la București.

Circulația este întreruptă pe ambele sensuri. Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte  indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Din primele verificări se pare că trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte patru au fost vătămate corporal.

În acest moment o echipă complexă de poliţişti desfăşoară cercetarea la faţa locului pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Totodată, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, trei ofiţeri din cadrul Direcţiei Rutiere se află la locul producerii accidentului pentru coordonarea activităţilor.

UPDATE: Având în vedere numărul mare de victime şi amploarea evenimentului, la propunerea inspectorului şef al ISU Ialomiţa, care a coordonat intervenţia de la locul evenimentului, prefectul judeţului Ialomiţa a activat planul roşu de intervenţie. Pentru salvarea victimelor au intervenit militarii de la Staţia Urziceni cu o autospecială cu modul de descarcerare, 4 echipaje cu ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa, precum şi 2 echipaje cu autospeciale aparţinând ISU Bucureşti-Ilfov. Către locul accidentului a plecat şi autospeciala de transport victime multiple, încadrată cu 3 subofiţeri şi un medic UPU-SMURD, fără a mai fi necesară intervenţia acesteia. Un ajutor suplimentar a fost acordat victimelor şi de către un echipaj cu medic ce încadra o ambulanţă din judeţul Buzău, aflată în trafic. În plus, una dintre victime a fost preluată şi transportată către un spital din Bucureşti cu elicopterul SMURD, celelalte trei fiind transportate de asemenea către spitale din capitală cu ambulanţe SAJ.  Un singur rănit, şoferul autoutilitarei, a necesitat manevre de descarcerare.

UPDATE (ora 21:20)

Din primele cercetări ale poliției, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 59 de ani, din judeţul Ilfov, conducea un autoturism din direcţia Urziceni către Bucureşti, în afara localităţii Sineşti, a pătruns în derapaj pe contrasens şi a intrat în impact frontal cu o autoutilitară, condusă din sens opus de un tânăr de 26 de ani, din judeţul Neamţ.

În urma impactului autoturismul a fost proiectat pe sensul său de mers, moment în care a fost acroşat de un alt autovehicul, condus de un bărbat de 38 de ani, din judeţul Bacău.

Din accident a rezultat decesul a trei pasagere aflate în autoturismul care a pătruns pe contrasens, cu vârste cuprinse între 49 şi 88 de ani. Conducătorii auto de 59 şi 26 de ani şi doi bărbaţi de 34 şi 42 de ani, pasageri în autoutilitară, au fost vătămaţi corporal, fiind transportaţi la unităţi spitaliceşti de pe raza municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.