comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei incendii produse pe raza județului Ialomița într-o singură zi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/06/2017 | Lege si Ordine

În data de 26.06.2017, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au acționat pentru stingerea a trei incendii.

Astfel, în jurul orei 15.15, s-a intervenit în municipiul Fetești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta în zona gării, pe terasamentul căii ferate.

Incendiul a fost stins cu operativitate de pompierii Gărzii de intervenție Fetești, astfel încât nu a fost afectat mersul trenurilor în zonă. Au ars aproximativ 250 mp. vegetație uscată.

Aceeași zi, același tip de incendiu, o suprafață mult mai mare afectată:

în jurul orei 16.30, pompierii Gărzilor de intervenție Țăndărei și Fetești au acționat cu 4 autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe terasamentul și de-a lungul căii ferate între localitățile Movila – Fetești.

Intervenția a fost îngreunată de terenul accidentat pe care s-a efectuat accesul. În plus, incendiul se manifesta sub formă de focare întinse pe o suprafață de cca. 5 km., amenințând să se extindă către culturile de grâu și rapiță din vecinătate. Incendiul a fost lichidat după mai bine de  2 ore. Au ars aproximativ 35.000 mp. vegetație uscată.

Un alt incendiu a izbucnit în jurul orei 17.00, în comuna Adâncata, de data aceasta la trei  anexe din gospodăria unui cetățean.

Pentru stingerea incendiului au acționat pompierii de la Detașamentul Urziceni, focul fiind lichidat înainte de a se propaga către locuință.

Din interiorul încăperilor afectate de flăcări au fost scoase două butelii înainte ca o eventuală explozie a acestora să crească amploarea situației de urgență. În incendiu au ars acoperișurile anexelor în proporție de aproximativ 80%, dar și cca. 20 mp. din acoperișul casei, articole de mobilier și elemente din starea de fixație ale construcțiilor. Sursa probabilă de aprindere a reprezentat-o un scurtcircuit electric, produs la un  cablu electric defect sau neizolat corespunzator.

Comunicat de presă: ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA