comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei bărbați din Borănești, reținuți pentru cămătărie și șantaj

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/06/2012 | Lege si Ordine
Actualizat: 30 septembrie 2012

În cursul zilei de joi, 28 iunie, poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat în baza autorizaţiilor de percheziţii domiciliare emise de Judecătoria Urziceni, descinderi la locuinţele a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între  de 31 şi 33 ani, toţi din comuna Borăneşti, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de cămătărie şi şantaj.

În urma percheziţiilor, de la domiciliul unuia dintre bărbaţi, de 31 ani, a fost ridicată suma de 23.790 euro şi 6.020 lei, fiind dispusă şi indisponibilizarea autoturismului persoanei în cauză până la finalizarea cercetărilor.

Bărbaţii sunt suspectaţi că, în perioada decembrie 2011 – iunie 2012, au oferit sume de bani cu împrumut unor persoane domiciliate în judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, sume la care erau percepute în mod ilegal dobânzi.

Pentru recuperarea datorilor, suspecţii se foloseau de acte de violenţă sau ameninţări cu acte de violenţe pentru intimidarea victimelor.

Faţă de cei trei suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de vineri, 29 iunie a.c., aceştia să fie prezentaţi Judecătorie Urziceni cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.