comenzi la domiciliu cliseru.ro

Trei accidente rutiere s-au produs în acest sfârşit de săptămână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/07/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Trei accidente rutiere s-au produs în acest sfârşit de săptămână, 18 -20 iulie, în urma cărora a rezultat  vătămarea corporală a trei  persoane. 

Primul dintre acestea s-a produs vineri, 18 iulie a.c., pe DN 2, în localitatea Coşereni.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un tânăr de 23 de ani, din judeţul Ilfov, conducea un autoturism pe raza localităţii Coşereni, nu s-a asigurat corespunzător şi nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism condus regulamentar din sens opus, de către un localnic de 32 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 47 de ani, pasageră a primului autoturism, dar şi a unui minor de doi ani, pasager al autoturismului condus de bărbatul de 32 de ani, ambii fiind transportaţi la cea mai apropiată unitate medicală, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs duminică, 20 iulie a.c., în jurul orei 12.00, în localitatea Cosâmbeşti.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce o minoră de 15 ani, din localitate, se deplasa pe o bicicletă, a fost acroşată cu partea dreaptă, de semiremorca unei autoutilitare, condusă de un tânăr de 26 de ani, din judeţul Brăila.

În urma producerii evenimentului a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, în vederea acordării de îngrijiri medicale. Toţi conducătorii auto implicaţi în evenimentele prezentate au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot în cursul zilei de duminică, 20 iulie a.c., în jurul orei 18.00, pe DN 2, s-a produs cel de-al treilea accident rutier.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că, în timp ce un bărbat de 30 de ani, din comuna Roşiori, conducea un autoturism pe raza localităţii Moviliţa, nu s-a asigurat în timpul efectuării manevrei de depăşire. Astfel, acesta a acroşat un alt autoturism ce se deplasa în faţa sa, pe aceeaşi direcţie de mers, fiind condus de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Bucureşti.

În urma producerii evenimentului a rezultat avarierea celor două autoturisme implicate.

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatul indicat de aparatul Drager, în cazul bărbatului de 30 de ani fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice 

Vineri, 18 iulie a.c., poliţiştii rutieri au depistat pe raza comunei Făcăeni, un bărbat de 45 de ani, din comuna localitate, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat de aparatul Drager fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

Sâmbătă, 19 iulie a.c., în jurul orei 20.30, pe raza poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe raza municipiului Feteşti, de către un bărbat de 33 de ani, din judeţul Constanţa.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta avea permisul de conducere suspendat, fapt pentru care, în cauză a fost întocmit dosar penal.

 

 

 

 

Alţi doi conducători auto, doi bărbaţi de 32, respectiv 47 de ani, din municipiul Slobozia şi municipiul Urziceni, au fost depistaţi în acest sfârşit de săptămână de către poliţişti, în timp ce conduceau autoturisme pe raza localităţilor de domiciliu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,58, respectiv 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind conduşi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.