Traian: Aripi spre educație

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Fundația Floarea Ialomițeană, în colaborare cu Asociația “Educația dă viață“, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Liceul Tehnologic Traian, Serviciul de Probațiune Ialomița, Inspectoratul Județean de Jandarmerie, Direcția de Sănătate Publică Ialomița, Centrul de Prevenție Evaluare și Consiliere Antidrog Ialomița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, Inspectoratul de Poliție al Judetului Ialomița, Primăria comunei Traian implementează, în perioada 01 septembrie – 10 septembrie, proiectul “Aripi spre Educație“.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea adoptării comportamentelor indezirabile societății și riscurilor de excluziune socială și, nu în ultimul rând, prevenirea abandonului școlar.

“Aripi spre Educație“ este un proiect care se adresează elevilor din clasele I – VIII ai Liceului Tehnologic Traian și își propune să inducă acestor copii o motivație intrinsecă cât și extrinsecă asupra valorii educației, comportamentului dezirabil, muncii și să ajute copiii să iasă din mediul lor lacunar, pentru a se recrea, învăța într-un cadru sănătos, rodnic și pozitiv spre progresul lor.

Se dorește a fi o profilaxie la o viață demnă pentru copii. Copiii din zilele noastre sunt supuși la multiple riscuri, iar prevenția trebuie să lucreze pe mai multe paliere: prevenția consumului de alcool, tutun și droguri, prevenția excluziunii sociale, prevenția traficului de ființe umane, a abuzului de orice fel, prevenția abandonului școlar, adoptarea unui stil de viața sănătos și unui comportament dezirabil.

Activitățile au loc în perioada 01 -10 septembrie în incinta Liceului Tehnologic Traian, între orele 9,00 – 13,00.

Pentru detalii suplimentare persoana de contact :
Sergiu Mihai – 0243231085
e- mail: [email protected]