comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tot mai mulți șoferi băuți sau fără permis (sau ambele!), depistați în trafic…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/08/2020 | Infotrafic
Actualizat: 4 august 2020

Pe parcursul week-end-ului, polițiștii ialomițeni au intervenit la 219 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112, au constatat 17 infracțiuni și au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 01 – 03 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Astfel, pe parcursul week-end-ului, polițiștii au intervenit la 219 evenimente, dintre care 213 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost constatate 17 infracțiuni.

În urma activităților desfășurate în teren, polițiștii au aplicat 450 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 187.000 de lei.

Pentru abaterile de la normele rutiere au fost reținute 22 de permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Polițiștii ialomițeni sunt zilnic la datorie pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Recomandăm tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Cercetați penal pentru conducere fără permis

Sâmbătă, 2 august a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Orașului Amara au observat pe un drum neiluminat din extravilanul localității o autoutilitară, al cărei șofer în momentul efectuării semnalelor de oprire a accelerat, oprind după aproximativ 300 de metri.

La volanul autovehiculului a fost identificată o femeie de 51 de ani din Amara, care a declarat polițiștilor că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fapt confirmat în urma interogării bazelor de date.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

***

La data de 02 august a.c., în jurul orie 17:00, polițiștii din cadrul Secției 1 de Poliție Rurală Slobozia au observat în trafic, pe raza comunei Perieți, un autoturism ce se deplasa sinuos, iar în urma efectuării semnalelor de oprire acustice și luminoase, șoferul a accelerat, fără a se conforma acestora.

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia și în scurt timp a fost oprit, constatându-se faptul că autoturismul este condus de un bărbat de 29 de ani, din localitatea Misleanu.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că șoferul nu figurează ca deținător al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe numele lui fiind întocmit dosar de cercetare penală.

Șoferi depistați sub influența băuturilor alcoolice

 La data de 1 august a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii Secției de Poliție Nr. 5 Ion Roată au oprit, pentru control, pe raza comunei Alexeni, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ,,conducere a unui vehicul sub influența alcoolului”.

***

Duminică, 02 august a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 46 de ani, din comuna Gheorghe Lazăr, conducând un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și încercând să se sustragă controlului.

Rezultatul etilotestului indicat de aparatul Drager a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că șoferul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

***

Tot ieri, în jurul orei 12:00, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Platonești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Mihail Kogălniceanu, au oprit pentru control un autoturism, care la observarea echipajului de poliție a virat brusc stânga pe o stradă din localitate, fiind interceptat în scurt timp.

La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 36 de ani, care la controlul documentelor personale cât și ale autoturismului condus, nu a putut prezenta permis de conducere.

Ulterior s-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date rezultând  faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În continuare, persoana depistată a fost testată cu aparatul etilotest Drager, rezultatul indicând valoarea de 1,07 mg/l alcool pur în aer expirat.

Șoferul a fost condus ulterior la Spitalul din Țăndărei în vederea recoltării de probe fiziologice de sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

***

Astăzi, în jurul orei 01:33, polițiștii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Platoneşti au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 34 ani, din comuna Valea Ciorii, posesor de permis cu dreptul de a conduce valabil.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultând o valoare a alcoolemiei în aerul expirat de 0,67 mg/l.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA