comenzi la domiciliu cliseru.ro

Top 3 idei de amenajare a unui dining într-un apartament mic

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/10/2020 | Magazin

Deși a avea un spațiu mic pentru locuit poate fi o provocare în materie de design, realitatea este că e o sarcină foarte realizabilă atunci când ai abordarea și mobilierul potrivite. Trebuie doar să fii dispus să încerci noi idei și soluții, ce vor transforma locuința ta în oaza de relaxare de care să te bucuri zilnic.

Amenajari Interioare

Atunci când îți dorești să amenajezi un spațiu de luat masa, scopul final este să creezi un dining atât atractiv cât și funcțional, indiferent de dimensiune.

 Top 3 idei de amenajare a unui dining

Cel mai la îndemână este să alegi cea mai mare cameră din casă pentru a amenaja un spațiu de luat masa. Asta pentru că vei putea utiliza acest loc alături de familie dar și de prietenii care vin în vizită. În funcție de așezarea celorlalte piese de mobilier, zona de dining este de preferat să fie lângă fereastră, cu cel puțin un metru distanță de jur împrejur. Mai mult decât atât, poți pune în valoare acest nou spațiu fie prin lumini, fie un lampadar pe podea sau o lustră frumoasă din tavan. Pentru a separa spațiul de dining de restul camerei, poți folosi un covor în culori asortate cu draperiile. În plus, este important să ții cont de mai multe aspecte atunci când alegi un set cu masă și scaune pentru dining, astfel încât acestea să se potrivească spațiului pe care îl ai la dispoziție:

  1. Alege blatul mesei în funcție de dimensiunile spațiului

Una dintre cele mai bune idei de care trebuie să ții cont atunci când îți mobilezi camera este să alegi masa potrivită pentru spațiul pe care îl ai. Acesta este un moment bun pentru a-ți scoate ruleta și a măsura bine spațiul. Chiar dacă vei folosi des această zonă, vrei să ai suficient spațiu pentru a te așeza și a mânca, dar nici nu dorești ca masa să îți stea în cale.  De aceea, este bine să iei în calcul forma camerei și, în funcție de asta, să alegi forma mesei. Dacă spațiul rămas disponibil este pe colț, mai potrivită ar fi o masă rotundă. Dacă spațiul este îngust și lung, poți alege o masă dreptunghiulară.

 

  1. Optează pentru mobilier extensibil

O altă idee minunată pentru decorarea unei mese într-un spațiu mic este să alegi un set de sufragerie care să includă o masă cu funcție de extindere. În acest fel, vei gestiona mai bine spațiul în funcție de dimensiunea grupului pe care îl găzduiești la masă. O piesă multifuncțională ca aceasta îți va permite să satisfaci mai multe nevoi. Masa extensibilă poate deveni ușor și un spațiu pentru mâncat, dar și un birou pentru lucrat.

 

  1. Păstrează decorul minim

Este recomandat ca într-o zonă cu spațiu redus să o lași mai moale cu decorațiunile. În acest fel, vei crea iluzia unei mai mari deschideri și, vizual, zona de luat masa va arăta mai mare și mai curată. Optează pentru obiecte de decor care să reflecte lumina și să ofere perspectivă, precum oglinzile și covoarele. Rafturile suspendate sunt, de asemenea, o opțiune excelentă în locul dulapurilor care ocupă prea mult spațiu. O abordare minimalistă nu numai că va face ca dining-ul să pară mai mare, dar și camera va căpăta un nou aer de liniște și echilibru.

În concluzie, amenajarea unei zone de luat masa poate fi o sarcină descurajantă atunci când ai un spațiu mic, însă nu este o misiune imposibilă. Folosind piesele de mobilier potrivite, lumini, oglinzi și reducând la strictul necesar obiectele de decor, vei crea un spațiu primitor și gata să găzduiască întreaga familie la masă, zi de zi!

 

Sursa foto: shuttterstock.com