comenzi la domiciliu cliseru.ro

Toată suflarea comunei Gheorghe Lazăr a venit să sărbătorească ziua localității

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/05/2013 | Locale Ialomita

Duminică, 12 mai, locuitorii comunei Gheorghe Lazăr au venit, cu mic, cu mare, la sărbătoarea localității, manifestare ce s-a desfășurat în incinta bazei sportive din localitate. Aproape o mie de oameni s-au perindat pe parcursul zilei prin locurile stabilite pentru distracție și voie bună.

Sarbatori Gheorghe Lazar 05
Oficialitățile locale au avut grijă să pună la dispoziție tot ce trebuie pentru ca distracția să fie garantată și să mulțumească pe toată lumea, începând de la cei mai mici și până la vârstnici. Dacă cei mici au fost neobosiți, găsindu-și de joacă pe toboganele amplasate special în incinta bazei sportive sau ridicând zmee și baloane, tinerii s-au întrecut în tot felul de concursuri cu prietenii, iar cei mai în vârstă au ascultat liniștiți muzică pe gustul lor, alături de familie, la un pahar de suc, apă sau bere, la care au adăugat nelipsiții mici.

Deschiderea oficială a sărbătorii a avut loc în jurul orei 13.30, cu un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale din localitate, urmat de un moment folcloric cu Taraful Sile Jercan și interpreta Tatiana Țintă.

În jurul orei 15.00, au fost decernate certificate de fiu/fiică a satului tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, acțiune urmată de un moment folcloric cu taraful Sile Jercan și interpreta Elena Ionescu Mateescu, dar și de decernarea unor diplome de fidelitate familiilor care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Momentele folclorice au continuat cu interpreta Valentina Macarie și taraful Sile Jercan, dar și cu Mariana Ionescu Căpitănescu, ce a cântat participanților timp de aproape o oră. Oamenii au prins curaj, au dansat și s-au distrat de minune.

Seara, în jurul orei 21.00, Dj Rynno & Sylvia a susținut un moment muzical dance, care a încins atmosfera. Tinerii s-au strâns în jurul scenei, admirând prestația artistei și a celor două dansatoare pline de energie. Manifestarea s-a încheiat cu un foc de artificii.

Primarul Marian Buzea a declarat că s-a simțit extraordinar de bine, mai ales când a văzut că la eveniment au participat foarte mulți locuitori, dar și parlamentari, oficialități locale și județene, printre aceștia aflându-se senatorul Marian Pavel, deputatul Mihăiță Găină, președintele Consiliului Județean, Silvian Ciupercă, vicepreședintele C.J., Ștefan Mușoiu, dar și primari din localitățile limitrofe.