comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tarifele practicate de serviciul de salubritate de la Fetești au fost ajustate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/02/2018 | Locale Ialomita

Operatorul local de salubrizare care deservește municipiul Fetești, SC Urban SA, a solicitat aprobării Consiliului Local ajustarea tarifelor practicate pentru activitățile pe care le prestează.

Operatorul justifică cererea prin creșterea tarifului la depozitare de la 88 lei/tonă la 122 lei/tonă din luna decembrie 2017, solicitat de Vivani Salubritate Slobozia, dar și actualizarea tarifelor cu rata inflației.

Operatorul local precizează că aceste tarife nu au mai fost modificate din aprilie 2011.

Așadar, de la 1 februarie 2018, pentru colectare, transport deșeuri menajere de la populație se vor încasa 6,56 lei/lună/persoană, preț cu TVA inclus, iar de la agenții economici și instituții 70,25 lei cu TVA pe metrul cub.

Pentru colectarea și transportul deșeurilor din construcții și demolări deșeuri voluminoase de la populație, tariful va fi de 78,48 lei cu TVA/m.c., iar de la instituții și agenți economici 91,51 lei/m.c.
SC Urban a modificat tarifele și în ceea ce privește măturatul manual al străzilor, aleilor și piețelor (32,42 lei cu TVA/1000 m.p.), pentru întreținerea curățeniei diurne a străzilor (14,68 lei/1000 m.p.), stropit/spălat mecanizat căi publice (7,03 lei/1.000 m.p.), curățatul rigolelor prin răzuire manuală (93,76 lei/1.000 mp) și colectare, transport gunoi stradal (59,58 lei/m.c).

De asemenea, pentru curățat manual zăpada, gheața, încărcat, transportat, descărcat zăpada, pentru combaterea poleiului manual și mecasnizat, dar și pentru pluguit zăpada au fost ajustate tarifele.
Proiectul de hotărâre a fost votat cu majoritate de voturi, existând însă și voturi împotrivă sau abțineri.

Urban SA Călărași își desfășoară activitatea în municipiul Fetești din mai 2008 în urma câștigării licitației pentru salubrizarea orașului și a încheierii contractului de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare.