comenzi la domiciliu cliseru.ro

Târg la Muzeul Agriculturii – „Pâinea și Vinul”, expoziție și lansare publicație – „Pâinea noastră cea de toate zilele”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/09/2019 | Evenimente

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, Muzeul Naţional al Agriculturii și Consiliul Judeţean Ialomiţa au organizat vineri, 20 septembrie, un eveniment care a avut în prim plan „pâinea noastră cea de toate zilele”.

A fost un eveniment complex, care a reunit preoți și căpitărese din ambele județe ale eparhiei, în cadrul unei expoziții de colaci, prescuri, călăvii, măcinici, turte etc, dar și pentru lansarea publicației “Pâinea noastră cea de toate zilele”, completate cu imagini ale celor care trudesc la cuptorul de pâine.

Totodată, târgul “Pâinea şi vinul” a reunit firme locale şi din ţară, care s-au prezentat cu produse tradiţionale, iar reprezentanții Muzeului Național al Agriculturii au făcut demonstraţii de copt pâinea la ţest şi la cuptorul tradiţional. Au avut loc degustări de pâine și must, un atelier demonstrativ de împletit pâini rituale, susţinut de căpitărese din Parohiile Fierbinţi, Griviţa, Luciu, Raşi, Traian, judeţul Ialomiţa şi din Parohiile “Sf. Daisie”, Căscioarele, Chirnogi, Independenţa, Jegălia, Nana, Şoldanu, judeţul Călăraşi, atelier de împletit spice de grâu, iar atmosfera de sărbătoare a fost completată de spectacole, dedicate momentului.

La eveniment, alături de managerul MNA, Gheorghe Petre, au participat Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, prefectul județului, Gigi Petre, vicepreședintele Consiliului Județean, Ionel Gae, dar și mulți iubitori ai tradițiilor noastre.

Târgul „Pâinea și Vinul” și Expoziția „Pâinea noastră cea de toate zilele”  sunt deschise publicului în perioada 20 – 22 septembrie 2019, între orele 09:00 – 18:00.