comenzi la domiciliu cliseru.ro

Țăndărei: Minor, de numai 10 ani, la volan!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/04/2020 | Infotrafic

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier

 Sâmbătă, 25 aprilie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești, în timp ce efectuau activități pe linia asigurării măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei asupra orașului Țăndărei, au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest Drager, rezultatul indicând o valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul din Țăndărei, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

La data de 26 aprilie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au observat în trafic un autovehicul, la volanul căruia se afla un minor.

Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana unui minor în vârstă de 10 ani, din orașul Țăndărei, iar pe scaunul din dreapta a fost identificat tatăl acestuia, un bărbat 29 de ani, care i-a încredințat autovehiculul fiului său, pentru a-l conduce.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „încredințarea un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”.

Tatăl minorului a fost de asemenea sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA