comenzi la domiciliu cliseru.ro

Tânăr băut la volan și fără permis, oprit de polițiști cu focuri de armă. Figura în bazele de date ca persoană izolată la domiciliu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/06/2020 | Lege si Ordine

Un tânăr de 25 de ani din comuna Făcăeni a fost depistat în flagrant de polițiștii ialomițeni în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului și fără să posede permis de conducere, acesta figurând în bazele de date ca persoană izolată la domiciliu.

La data de 3 iunie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, au observat în trafic, în apropierea comunei Făcăeni, pe DN3B, un autoturism ce avea o deplasare sinuoasă,  acesta fiind oprit cu semnale acustice și luminoase.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că la volan se află un tânăr de 25 de ani, din localitatea Făcăeni, iar în urma testării cu aparatul Drager a reieșit faptul că șoferul consumase băuturi alcoolice, rezultatul etilotestului indicând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, cu ocazia interogării bazelor de date, s-a stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și figurează ca persoană izolată la domiciliu în scop preventiv, urmare a revenirii din străinătate.

În timpul activităților de verificare, șoferul a pornit motorul autoturismului încercând să fugă de la fața locului, și întrucât nu s-a conformat somațiilor verbale, polițiștii au tras 3 focuri de armă către pneurile autovehiculului, reușind în acest fel să-l oprească.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal din Fetești unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, ulterior fiind introdus în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu, pe numele lui fiind întocmit și un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis” și „conducere sub influența alcoolului”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA