Strategia municipiului Slobozia a fost aprobată, cu mici modificări
Strategia municipiului Slobozia, pentru perioada 2014 – 2020, a fost aprobată, joi, 24 aprilie, în cadrul ședinței Consiliului Local. Strategia conține în jur de 68 de proiecte ale administrației publice locale din Slobozia, planificate în vederea realizării în perioada menționată, atât din fonduri publice locale cât și din fonduri europene.
Dacă unele dintre ele sunt oarecum obișnuite, ce vor putea fi finalizate într-un timp relativ scurt, altele sunt cu „bătaie lungă”, având în vedere atât complexitatea lor cât și necesarul de fonduri.
Menționăm câteva dintre ele: realizarea unui nou pod peste râul Ialomița, a unei variante ocolitoare a municipiului, locuri de promenadă pe malul râului Ialomița, realizarea unui incubator de afaceri, unui centru expozițional multifuncțional, o sală polivalentă de 1.200 de locuri, promovarea agriculturii conservative (ecologică), facilitarea accesului la utilități, iluminat public prin panouri solare, reabilitarea termică a blocurilor de locuințe și clădirilor publice, îmbunătățirea infrastructurii de transport prin realizarea de noi drumuri orășenești, reabilitarea drumurilor agricole, intersecții, amenajări locuri de parcare, o pistă pentru biciclete.
Printre planurile administrației se mai află și amenajarea poligonului local, amenajarea unui centru pentru copiii autiști, iar în domeniul învățământului administrația locală are planuri mari pentru modernizarea unităților de învățământ, inclusiv a bazelor sportive, de la programe after-school, săli de sport, campus și până la grădinițe cu 200 de locuri.
Pe parcursul discuțiilor din cadrul ședinței au fost făcute câteva modificări.
Viceprimarul municipiului, Cezar Zamfir, a propus ca în lista investițiilor să fie introdusă și „construcția unei clinici medicale municipale”, propunere însușită inițial atât de primar cât și de consilieri, numai că, după intervenția consilierului Andrei Tron, propunerea a fost schimbată cu un termen mai general, respectiv „îmbunătățirea sistemului sanitar din municipiul Slobozia prin realizarea unor unități medicale municipale”.
Consilierul Tron susținea că Slobozia are nevoie de un spital municipal, indiferent cât de mic ar fi, cu un laborator, dar și de un centru de permanență, considerând ca inacceptabilă lipsa unei unități medicale într-un municipiu ai cărui locuitori se îndreaptă spre un spital județean supraaglomerat.
De asemenea, consilierul Sorin Brânză a propus o „variantă scurtă” de ocolire a orașului, pentru transporturi de mare tonaj, de la strada Gării până la șoseaua Brăilei, paralel cu calea ferată și nu de la Păltiniș.
Totodată, a fost propusă extinderea unor spații școlare pentru construcția de ateliere la școala Sf. Andrei.
Proiectul a fost adoptat, astfel că, în următorii ani, vom vedea care dintre aceste proiecte vor fi realizate.