comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ștefan Mușoiu a fost ales președinte executiv al PSD Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/05/2013 | Locale Ialomita

Joi, 16 mai, PSD Ialomița și-a reorganizat structura de conducere, într-o ședință tehnică susținută în incinta Casei de Cultură din Slobozia.

stefan musoiuPe parcursul acesteia au fost aleși, de către cei 141 de membri ai Consiliului Județean al PSD, un nou președinte executiv, un secretar executiv, un trezorier și 17 vicepreședinți, fiind dezbătute și subiecte pe tema managementului politic și a organizării PSD Ialomița.

Membrii PSD l-au ales, astfel, pentru a ocupa funcția de președinte executiv, pe Ștefan Mușoiu, cu 139 de voturi pentru și 2 împotrivă. De asemenea, pentru funcția de secretar executiv au ales-o pe Otilia Dumitru, cu 139 de voturi pentru și 2 împotrivă, iar pentru cea de trezorier pe Valentin Băcanu, cu 139 de voturi pentru și 2 împotrivă.

Membrii PSD au votat, de asemenea, și pentru cei 17 vicepreședinți care îi vor coordona de acum încolo. Cel mai mare număr de voturi l-a obținut Iusein Iuksel (primarul orașului Fierbinți Târg) -139, fiind urmat de Lucian Corlău -138 voturi (primarul comunei Vlădeni), Victor Dumitru -138 voturi (primarul comunei Moldoveni), Nicolae Mihăilă -138 voturi (primarul comunei Buești), Liviu Cazan – 137 voturi (președintele PSD Urziceni), Valeriu Mihai -136 voturi (primarul comunei Movila), Fănel Năstase -135 voturi (primarul comunei Traian), Cristian Roman -133 voturi (primarul orașului Țăndărei), Alexandru Stoica -132 voturi (primarul municipiului Slobozia), consilierul județean Viorel Nica – 131 voturi, deputatul Mihai Găină-130 voturi, Olga Petcu – 124 voturi, Liliana Niță -120 voturi, Grigori Cenușă -118 voturi (PSD Fetești), Nicoleta Toma – 112 voturi, Matei Roșu – 100 voturi și senatorul Marian Pavel – 96 voturi.

Dintre cei care au candidat, dar nu au avut suficiente voturi pentru a obține funcția de vicepreședinte s-au aflat primarul comunei Colelia, Niță Nichita, cu 75 de voturi, managerul Spitalului de Urgență din Slobozia, Vasile Olaru, cu 61 de voturi și Dragomir Scripcă, cu 44 de voturi.

Liderii organizației PSD Ialomița și-au exprimat, cu ocazia acestei importante ședințe, dorința de a se ancora într-o bătălie pentru prezent și viitor și de a rămâne o echipă la fel de sudată ca până acum.

Într-o întâlnire informală cu presa, susținută vineri, 17 mai, deputatul Marian Neacșu a afirmat că nu a dorit să candideze pentru nicio funcție la nivel județean. Motivele sunt oarecum de înțeles, însă nu de crezut în totalitate.

„În condițiile în care sunt vicepreședinte la nivel național, ar fi fost culmea să vreau să candidez la nivel local, nu? A doua chestiune este că dacă și eu aș fi candidat, probabil că nici Marian Pavel nu ar fi ieșit. El, săracul, a fost ultimul. Am analizat și chestia aceasta, ca să dau o șansă. Pentru că numai în condițiile astea a reușit el să iasă”, spunea Neacșu.

În urmă cu ceva timp, când s-a ales președintele PSD Ialomița, Marian Neacșu, contracandidatul lui Silvian Ciupercă, a fost susținut de Marian Pavel. La aceste alegeri, s-a văzut și rezultatul acestei decizii, fiind gata-gata să iasă din schemă. De asemenea, Vasile Olaru, care până nu demult se afla printre oamenii de bază ai PSD, acum a fost înlăturat, mai mult sau mai puțin subtil, pentru că a avut câteva opinii separate, care au nemulțumit anumite persoane.

Trebuie precizat și faptul că ședința PSD Ialomița a fost una strict internă, cu „ușile închise” pentru jurnaliști, strategie preluată în ultima vreme de aproape toate partidele și de reprezentanții din administrația publică locală.