Sprijiniți participarea echipajului ialomițean de caiac dublu la Turul internațional al Dunării TID România 2015, ediția 60

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Orice aport financiar contribuie la achiziționarea unui caiac dublu de tură lungă, pentru participarea unui echipaj ce reprezintă județul Ialomița la această competiție.

Acelor – persoane fizice sau juridice – ce vor aduce aportul pentru realizarea acestui proiect, oferim posibilitatea – funcție de cuantumul aportului material – de a se plimba pe lacul Amara cu cele două caiace duble sit–in–top aflate la centrul de agrement Amara. Înscrierile și programările se vor face telefonic sau la adresa Fundația de Turism și Ecologie a Dunării de Jos – Ciulinii Bărăganului, B-dul Unirii bl.U9, sc.A, apt.4  Slobozia – IALOMITA   Tel. Mobil 0740.24 54 00, după înregistrarea viramentului în contul: RO89RNCB0170027249700001 – DESCHIS LA B.C.R. SLOBOZIA

Turul Internaţional al Dunării – un eveniment nautic cu o tradiţie incredibilă care în acest an a ajuns la a 60-a ediție – unde participă echipaje din toate ţările ce sunt străbătute de fluviul Dunărea pe toată lungimea sa.

Cel mai lung turneu anual din lume însumând o lungime de aproximativ 2.516 km organizat pe Dunăre, cu participare internațională.

Echipajele de caiac, canoe și canotaj pornesc din localitatea Ingolstadt, GERMANIA, având ca destinaţie finală localitatea Sf. Gheorghe, de pe braţul Dunării din  ROMÂNIA.

Program TID – România 2015 Editia 60
Intrarea în ţară a convoiului cu participanţii din celelalte ţări se face prin punctul de trecere a frontierei Chiciu (Călăraşi), pe data de 23 august și se termină pe 3 Septembrie 2015 la Sf. Gheorghe, odată cu petrecerea oficială de închidere. Se parcurg astfel 424 km în total (391 km prin meandre*).

O zi de pauză la Tulcea, făcută pentru participarea la “Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle Romania”, eveniment ce se desfăşoară în perioada 29 august – 30 august 2015, organizat de Asociaţia “Ivan Patzaichin – Mila 23“, urmare a încheierii parteneriatului cu Asociaţia “TID Romania”.

Festivalul este dedicat vâslitului şi Deltei Dunării și cuprinde două manifestări: Competiţia Ivan Patzaichin – conceput ca un concurs de vâslit între echipele din satele Deltei şi parada bărcilor din Turul Internaţional Danubian.

Programul detaliat pe zile:  Sâmbătă 22 august – campare Călăraşi; Duminică 23 august – campare Dunăreni; Luni 24 august – campare Seimeni; Marţi 25 august – campare Hârşova; Miercuri 26 august – campare Stăncuţa; Joi 27 august – campare Brăila; Vineri 28 august – campare Luncaviţa; Sâmbătă 29 august și Duminică 30 august – campare Tulcea; Luni 31 august – campare Murighiol; Marţi 01 septembrie și Miercuri 02 septembrie – campare Sf. Gheorghe; Joi 03 septembrie – Plecarea cu vaporul înapoi către Tulcea.