comenzi la domiciliu cliseru.ro

Spitalul Județean de Urgență din Slobozia, certificat CoNAS

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/06/2012 | Locale Ialomita

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia a primit, vineri, 15 iunie, certificatul de acreditare CoNAS, îndeplinind, în urma evaluării, peste 85% din cei 1.848 de indicatori necesari, privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, fiind primul spital judeţean acreditat din ţară.

Pentru acreditarea spitalului au fost luaţi în calcul atât indicatori privind serviciile medicale, infecţii nosocomiale, transfuzii, precum şi evaluarea gradului de satisfacţie şi siguranţă a pacientului.
Directorul general al Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, Valentin Petrache, s-a declarat onorat că se află în această instituţie spitalicească pentru a înmâna certificatul de acreditare, avertizând totodată că nu va fi uşor de acum încolo.

„Ştiu că nu a fost, nu este şi nu va fi uşor pentru nimeni. A fost o perioadă de muncă asiduă şi le mulţumesc celor de aici că şi-au dat silinţa pentru a ridica spitalul la acest nivel de acreditare. Începând din decembrie 2011, echipa noastră de evaluare a venit aici să constate calitatea serviciilor oferite. Suntem plăcut surprinşi că, în perioadă de recesiune, cu fonduri puţine, s-a reuşit şi s-a ajuns la acest nivel de acreditare, a afirmat Valentin Petrache.

Acreditarea are o valabilitate de cinci ani, după această perioadă comisia va face o nouă evaluare.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Vasile Olaru, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest rezultat obținut reprezintă un succes, o dovadă a calităţii serviciilor oferite, rezultat la care a contribuit întregul colectiv al spitalului.

„Eu sper ca acest spital să ofere servicii la nivel occidental. Chiar dacă avem încă nişte deficienţe la circuitele privind mişcarea pacienţilor şi a materialelor sanitare la nivelul blocului operator, acestea sperăm să fie rezolvate în următorii doi ani. În rest, le-am rezolvat pe parcurs”, a mai spus Olaru.

Potrivit reprezentanţilor SJU din Slobozia, următorul obiectiv ce va fi înscris în portofoliul spitalului este dezvoltarea serviciului de îngrijiri de paliaţie pentru pacienţii cu boli ameninţătoare de viaţă, pornind de la misiunea acestora „de a da viaţă zilelor când zilele nu mai au viaţă”.
De asemenea, în unitatea spitalicească se va implementa şi un sistem informatic integrat care va permite o fluidizare a modalităţii de lucru privind circuitul pacientului în spital, sistem care va fi pus în practică în maxim 3 luni.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este subordonat Consiliului Judeţean şi asigură asistenţă medicală completă de specialitate, preventivă, curativă şi de recuperare a bolnavilor internaţi şi ambulatoriu de pe teritoriul arondat, anul trecut fiind externaţi 21.617 pacienţi.
În spital lucrează peste 500 de cadre medicale specializate, peste 100 de medici specialişti și 400 de asistenţi medicali, aici existând şi un compartiment UPU modern, laboratoare clinice şi de imagistică.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️