comenzi la domiciliu cliseru.ro

Spitalul Județean de Urgență din Slobozia are propria sa fabrică de oxigen medicinal

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/12/2012 | Locale Ialomita
spitalul judetean de urgenta slobozia
spitalul judetean de urgenta slobozia

Începând de marți, 18 decembrie, în incinta Spitalului Județean de Urgență din Slobozia funcționează o fabrică de oxigen medicinal necesar pacienților.

Stația, complet automatizată, va furniza în permanență gazul medical pentru care reprezentanții unității spitalicești erau nevoiți să plătească lunar sume importante. Nu de puține ori a existat pericolul ca spitalul să nu mai beneficieze de oxigen din cauza presiunilor financiare ale furnizorilor.

Această investiție este finanțată de Ministerul Sănătății, Consiliul Județean contribuind cu 6% din valoarea totală, de peste 3 milioane de lei.
Pe lângă fabrica de oxigen, mai este finanțată și o linie de aspirație centrală care va fi conectată la spital, în fiecare salon. De asemenea, spitalul va beneficia și de oxigen comprimat, necesar și el în cazuri de urgență.

vasile olaru
Vasile Olaru

„Este un lucru pe care ni-l doream foarte mult. Este o realizare deosebită. Este finanțat de Ministerul Sănătății, căruia îi mulțumim foarte mult pentru acest ajutor. Acest contract va continua și anul viitor, când aceste linii, rețeaua, vor fi instalate în tot spitalul, la ora actuală noi având numai în anumite puncte cheie. Valoarea este foarte mare, dar economia pe care o realizăm noi în spital va fi de aproape 40.000 de lei pe lună. În câțiva ani de zile această stație se va amortiza, mai ales că, fiind complet automatizată, întreținerea ei nu va depăși 5.000 de lei pe lună”, a declarat , managerul Spitalului Județean de Urgență.