comenzi la domiciliu cliseru.ro

Spitalul din Slobozia reînființează compartimentul de îngrijiri la domiciliu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/10/2018 | Locale Ialomita

Spitalul Județean de Urgență Slobozia face eforturi pentru reînființarea compartimentului de îngrijiri medicale la domiciliu / îngrijiri paliative la domiciliu, în cadrul sistemului de asigurări de sănătate.

Un astfel de serviciu fusese înființat în luna februarie a acestui an, însă la scurt timp spitalul nu a mai putut continua, motivul fiind apariția unei reguli potrivit căreia fiecare furnizor de servicii medicale la domiciliu trebuia să aibă un medic angajat, iar spitalul nu a reușit să-l atragă. O altă cauză ar fi fost și faptul că un astfel de serviciu nu era rentabil, în condițiile în care se angaja un medic, veniturile din astfel de servicii la domiciliu (până în 10.000 lei lunar) neacoperind nici măcar salariul acestuia.

Potrivit managerului Mariana Iancu, legislația s-a schimbat între timp, apărând posibilitatea ca activitatea să fie „coordonată” de un medic.

„A trebuit să ne modificăm structura, echipa va fi completă, cu medic și patru asistenți medicali, tocmai pentru a acoperi programul de 24 de ore. De data aceasta, nu va exista un singur medic, ci mai mulți, care vor acoperi câte două ore acest serviciu. Și fondurile necesare au fost o problemă în reînființarea acestui serviciu”, a declarat Mariana Iancu.
Potrivit acesteia, serviciul va fi mult mai bine pus la punct, după ce au gândit un sistem performant, inclusiv de închiriere a unor saltele pentru escare, cărucioare pentru transportul pacienților, dar și alte îmbunătățiri.