comenzi la domiciliu cliseru.ro

„Șoferiță” la 18 ani – 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. A intrat cu mașina în gard

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2018 | Infotrafic

Polițiștii ialomițeni au intervenit, în acest sfârșit de săptămână, la peste 90 de evenimente, iar în urma activităților desfășurate au aplicat peste 600 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

 În perioada 23 – 25 noiembrie a.c., poliţiştii din Ialomița au acționat, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, au fost organizate 25 de acțiuni și s-a intervenit la 93 de evenimente, dintre care 78 sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 36 de infracţiuni, 8 persoane fiind surprinse în flagrant delict.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 668 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 190.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 8 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 31 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Polițiștii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situaţia o impune.

  Exemplificăm:

Polițiștii au depistat doi ialomițeni de 19, respectiv 48 de ani, în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager au rezultat valori de 0,46 și 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, bărbatul de 48 de ani fiind transportat la o unitate spitalicească, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Celălalalt conducător auto, tânărul de 19 ani, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul de 48 de ani, avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

* * *

Totodată, doi bărbați de 42, respectiv 51 de ani, din localitățile Baărcănești și Făcăeni, au fost depistați de polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere.

* * *

Un alt conducător auto, un bărbat de 23 de ani, din comuna Sinești, a a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși avea acest drept supendat.

* * *

Duminică, 25 noiembrie, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza orașului Amara s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Astfel, polițiștii ajunși la locul evenimentului au stabilit că în timp ce o femeie de 18 ani, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a acroșat gardul unei locuințe.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceasta fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că cea în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. foto arhivă