livrari la domiciliu

Social-democrații din Consiliul local Fetești nu și-au mai susținut primarul

Situație inedită în ședința Consiliului local Fetești, susținută miercuri, 26 aprilie. Primarul social-democrat Sorin Gafițoi a primit „o palmă” din partea consilierilor aceluiași partid, prin nesusținerea unui proiect de hotărâre inițiat de edil.

Este vorba despre proiectul de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statelor de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului Municipiului Feteşti.

Pornit cu avize nefavorabile de la comisiile de specialitate ale Consiliului local Fetești, dar cu aprobare de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, organigrama a creat un adevărat război printre social-democrați, mai ales din cauza postului de administrator public, ocupat în prezent de Cristian Neculae, încă de pe vremea fostului edil liberal Gheorghe Catrinoiu.

Consilierul Olga Petcu a reclamat faptul că acest post de administrator public nu ar mai fi trebuit prins în organigramă, în condițiile în care contractul de management al actualului administrator este unul defectuos.

În replică, primarul a susținut faptul că în organigramă nu este vorba despre persoane, ci de posturi.

„Este părerea dumneavoastră, sau așa ați primit ordin. (…) Aici este vorba despre un proiect privind organigrama. Nu discutăm despre omul, respectiv, administratorul public. (…) Nu se poate ca un municipiu cu 35.000 de locuitori să nu aibă un administrator public. Dacă aveți ceva cu persoana respectivă, spuneți direct, dar aici este vorba despre organigramă. Vorbim de post, nu de om. Acesta poate fi schimbat, dacă nu a fost evaluat corespunzător. Nu l-am pus eu acolo. (…) În organigrama respectivă am prevăzut și posturi suplimentare, pentru că avem nevoie de oameni specializați pentru activitatea din primărie”, spunea primarul.

Supus la vot, proiectul a cumulat 8 voturi „pentru” din partea liberalilor și independenților și 11 „abțineri” din partea social-democraților, astfel că proiectul a fost respins.

„Înseamnă că dumneavoastră sunteți de acord cu organigrama făcută de Catrinoiu, asta înseamnă. Nu ați venit nici măcar cu o propunere. Aveți ce aveți cu anumite persoane… Eu vă mulțumesc”, le-a transmis primarul, în timp ce pleca de la prezidiu pentru a se așeza în sală.

O astfel de manifestare a social-democraților față de primarul din același partid a creat rumoare, fiind catalogată ca premieră în istoria ședințelor de consiliu.

„Viața merge mai departe”, a declarat primarul atunci când un consilier a reamintit colegilor că un primar este al tuturor cetățenilor și nu al unui partid.