comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Vasile Blaga s-a aflat în fața democrat-liberalilor ialomițeni pentru a-și prezenta moțiunea

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/03/2013 | Locale Ialomita

slobozia motiune blagaVasile Blaga, președintele PDL, s-a aflat marți, 12 martie, la Slobozia, alături de echipa de susținători, pentru a-și prezenta moțiunea cu care candidează la șefia partidului.

Flancat de Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Andreea Paul, Traian Ungureanu, dar și de președintele PDL Ialomița, Cazacu Marinică, Vasile Blaga a arătat că nu are prea multe emoții cu privire la alegerile din partid, în special legat de cele două contracandidate, Elena Udrea și Monica Macovei.

Acesta a declarat senin că nu îi este frică de Elena Udrea pentru că nu crede că va câștiga, dar dacă se va întâmpla, va respecta decizia partidului.

vasile blaga„Dacă ea va câștiga, eu voi respecta decizia partidului, nimic deosebit. Trebuie să țineți cont că eu am mai pierdut alegerile, la Convenția din mai 2011. (…) Eu am mai fost simplu membru de partid, iar eu nu am probleme din acest punct de vedere. (…) Nu am nicio reținere de a candida, nu numai împotriva doamnei Udrea, ci împotriva oricui. (…) Dragi colegi, există viață și după 23 martie”, spunea Blaga.

Deși președintele PDL Ialomița, Cazacu Marinică, s-a arătat un susținător ferm al lui Vasile Blaga, filiala Ialomița este oarecum împărțită, deputatul de Urziceni, Gheorghe Tinel, susținând-o pe Elena Udrea la șefia partidului.

Întrebat fiind care este relația dintre el și Gheorghe Tinel, în astfel de condiții, președintele PDL Ialomița a răspuns că este una instituțională, Vasile Blaga completând că nu este nicio problemă că parlamentarul are un alt punct de vedere.

Vasile Blaga și-a arătat, la rându-i, susținerea pentru Cazacu Marinică la șefia filialei, afirmând că îl va sprijini chiar dacă el are o „problemă”, și anume aceea că este „prea altruist”, luând numai pe umerii lui construcția din toate punctele de vedere a partidului.

Vasile Blaga le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea reconstrucției și revitalizării partidului, despre câștigarea alegerilor generale, dar și a alegerilor europarlamentare, despre modificarea statutului, dar și despre o bună colaborare cu organizațiile de teritoriu.

Acesta nu s-a ferit să recunoască eșecurile unor proiecte ale PDL, însă a criticat dur unele acțiuni ale actualului guvern USL, pe care îl cataloghează ca fiind „antinațional” în problema aderării la Schengen, dar și legat de majorarea taxelor și introducerea impozitului agricol.

Pe parcursul prezentării moțiunii, Vasile Blaga a fost oarecum stresat și obosit, considerând că 12 martie este luni și nu marți, că alegerile parlamentare vor avea loc anul viitor, făcând și câteva greșeli gramaticale, spunând că vacile sunt de fapt „vace”.

Nici Gheorghe Flutur nu s-a lăsat mai prejos și, după ce le-a mulțumit democrat-liberalilor că au venit să facă politică „pe stomacul gol”, acesta i-a felicitat pentru rezultatele bune obținute la alegerile locale parțiale din comuna Gheorghe Lazăr, deși candidatul USL a câștigat detașat.

Toți susținătorii de la centru, dar și doi primari din Ialomița, de la Reviga și Platonești, au susținut discursuri în care și-au arătat dorința de reconstrucție a partidului, de recredibilizare a lui cu sprijinul unor oameni profesioniști, sinceri și respectuoși și nu prin minciuni, dezinformări și exerciții de imagine, cu sărmăluțe, cu mopul în mână sau cu andrelele.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️