comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Un copil de numai de 5 ani a fost accidentat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/09/2014 | Infotrafic

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 27 septembrie, în jurul orei 16:00, cu privire la faptul că pe raza municipiului Slobozia s-a produs un accident rutier.

În timp ce un tânăr localnic de 27 de ani, conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia, a acroşat un minor de 5 ani, care nefiind supravegheat a traversat partea carosabilă prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Un alt eveniment rutier s-a produs pe raza comunei Bărbuleşti, în urma căruia o persoană a fost rănită.

În timp ce un tânăr de 22 de ani, din comuna Borăneşti conducea un autoturism pe raza comunei Bărbuleşti, pe fondul altor preocupări în timpul conducerii, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în impact cu un stâlp de iluminat public.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Infracţiuni la regimul rutier        

Sâmbătă, 27 septembrie a.c., un tânăr de 35 de ani, din municipiul Bucureşti a fost depistat de către poliţiştii rutieri pe raza municipiului Feteşti, în timp ce conducea un autovehicul, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Pe raza comunei Ciochinei a fost depistat un conducător auto, în vârstă de 60 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării alcoolscop a celui în cauză, valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, conducătorul auto a fost transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor ialomiţeni 

În acest sfârşit de săptămână, 26 – 28 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 352 sancţiuni contravenţionale aplicate, 9 certificate de înmatriculare retrase şi 29 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 139 conducători auto, 36 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 77.000 lei.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița