comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Trei consilieri liberali au renunțat la mandat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/06/2016 | Politica

Ioan Martin, Ionel Vetu și Dacici Mirela au renunțat la mandatul de consilier local în Consiliul local Slobozia, în favoarea unor candidați mai tineri.

pnl sloboza ialomita

În cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 22 iunie, copreședintele PNL Ioan Martin a prezentat echipa de consilieri, iar dintre cei cinci, trei sunt la primul mandat.

Cei cinci sunt: Andreea Conescu, Cezar Sorin Zamfir, Robert Mirel Bocu, Mihaela Elena Ojog și Avram George. Unul dintre ei, potrivit lui Ioan Martin, va candida peste patru ani la Primăria Slobozia.

„Am considerat necesar să împrospătăm echipa, să le oferim șansa să se obișnuiască cu meandrele administrației locale și, în speranța că vor confirma, unul dintre cei cinci să fie viitorul nostru candidat la alegerile din 2020”, a spus Martin.

Toți au afirmat că vor face opoziție totală, constructivă, atât cât vor fi în stare, și că vor face alianțe cu „toți cei care nu vor cupla la construcția colegilor de la PSD”.

Deși nu își reproșează prea multe cu privire la campania electorală, totuși liberalii au regrete. Multe. Se așteptau la rezultate mult mai bune, se așteptau ca lumea să vină în număr mai mare la vot și să vrea o schimbare. Până și astrele arătau asta, după cum spunea un „veteran” liberal din Consiliul local.

„Eu îmi ascund cu greu tristețea și mâhnirea că nu s-a reușit schimbarea la Slobozia. Dacă vreți, probabil chiar și Dumnezeu ar fi vrut, numai că nu s-a putut. O să învățăm din lucrul ăsta cele mai importante lucruri. (…) Consider că este un nou început, avem experiență, cel puțin eu și cu Andreea, colegii mei mai tineri vin cu un suflu mai nou, cu mai mult entuziasm și cred că din această îmbinare vor ieși multe lucruri bune. (…) Dumnezeu nu este electoratul, este o entitate superioară. (…) M-ați auzit contestând rezultatul? Nu. Am spus doar că existau condiții, planetele se aliniaseră pentru o schimbare. Poate cu altcineva, nu cu noi (…)”, a declarat Cezar Zamfir.

În cadrul conferinței s-a vorbit și despre motivul care l-a determinat pe Ioan Martin să renunțe la funcția de consilier local, după ce nu a reușit să obțină funcția de primar.

„Am avut un proiect, am avut o ofertă, majoritatea concetățenilor mei care s-au prezentat la vot nu a fost de acord cu proiectul meu și firesc este să mergem pe un alt proiect. (…) Personal, nu am reproșuri. Cred că am făcut tot ce se putea face. A fost un moment neprielnic, o apatie generală față de politic, față de reprezentarea politică în teritoriu, față de București și felul în care se face politică atât la nivel național cât și local”, a declarat Ioan Martin.

Consilierii locali declarați aleși sunt convocați pentru ședința de constituire a Consiliului local al municipiului Slobozia, în data de 24 iunie, ora 10.00.