comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Tehnologia VR, folosită în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuințe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/01/2020 | Lege si Ordine

Polițiștii ialomițeni le-au oferit locuitorilor municipiului Slobozia posibilitatea să experimenteze postura de ”martor” la un furt din locuință, cu ajutorul ochelarilor VR. Activitățile desfășurate în cadrul campaniei ”Hoții îți invadează intimitatea”au avut ca scop informarea populației cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuință.

Astăzi, 22 ianuarie a.c., polițiștii de prevenire și ordine publică din cadrul Inspectortului Județean de Poliție Ialomița au discutat cu cetățenii din Slobozia despre siguranța proprietății celor care locuiesc la bloc, oferindu-le totodată și sfaturi cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuință.

Cei prezenți la această activitate au avut parte de un experiment inedit, testarea ochelarilor Virtual Reality, cu ajutorul cărora au putut vedea dezastrul pe care îl lasă infractorii în locuințele sparte.

Realitatea virtuală (Virtual Reality/VR) se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică  aproape  veridică  în anumite locuri reale sau imaginare.

 Pentru a preveni astfel de evenimente neplăcute, Poliția Română a lansat în luna decembrie a anului trecut campania ”Hoții îți invadează intimitatea”, care are drept scop informarea populației cu privire la modalităţi de prevenire a furturilor din locuință.

La nivel local, polițiștii de prevenire și ordine publică au desfăşurat activităţi de prevenire în zonele publice aglomerate, în unitățile de învățământ și la întâlnirile cu membrii asociațiilor de proprietari.

Activitățile vor continua până în luna februarie.

Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița reamintește proprietarilor de locuinţe:

 – Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!

 – Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!

 – În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!

 – Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!

 – Folosiţi eficient interfonul!

 – Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!

 – Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

 NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!!!

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA