Slobozia: Rezultatele vaccinării și testării gratuite – scăderea ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 la 3,49/ 1000 de locuitori
Conform ultimelor raportări din data de 22 noiembrie 2021, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Slobozia a scăzut la 3,49 de cazuri la 1000 de locuitori, coborând de la un maxim de 14.06 cazuri, cifre raportate la finele lunii octombrie 2021.
Scăderea semnificativă a ratei de incidență a cazurilor de COVID-19 a motivat municipalitatea din Slobozia să decidă continuarea activității punctului de testare antigenică rapidă, gratuită, dovedit fiind faptul că este de un real ajutor, modificând totodată programul de funcționare, astfel încât să fie accesibil tuturor persoanelor interesate.
Astfel, locuitorii municipiului Slobozia se pot prezenta la Punctul de testare de luni până vineri, în intervalul orar 08.30 – 16.30, iar programul de testare gratuită a fost prelungit până la data de 23 decembrie 2021.
În plus, Punctul de testare gratuită a fost mutat vis-a-vis de Centrul Cultural „Ionel Perlea”, dar tot în zona Primăriei.
În aproape o lună de când a fost deschis, au fost testate gratuit peste 2.000 de persoane.
Vaccinarea rămâne, însă, singura și cea mai eficientă soluție de a reduce posibilitatea de infectare și răspândire a virusului SARS-CoV2 în comunitate, iar statisticile demonstrează că pe măsură ce rata de vaccinare și de testare au crescut, rata de incidență și numărul persoanelor infectate cu forme severe au scăzut considerabil. Iar municipiul Slobozia a dovedit că se poate.
Totuși, mulți specialiști consideră că „Valul 5” este inevitabil, în condițiile în care vaccinarea nu se face într-un ritm susținut. După aproape doi ani de la declanșarea pandemiei, timp în care mulți cunoscuți s-au îmbolnăvit, mai mult sau mai puțin grav, unii dintre ei rămânând cu sechele post COVID inimaginabile, sau au decedat, încă se pun în balanță beneficiile vaccinării. Mulți dintre noi reacționăm emoțional și nu preventiv. Luăm decizia de a ne vaccina în momentul în care vedem în jurul nostru oameni pe care boala i-a afectat ireversibil sau când am aflat de moartea fulgerătoare a vreunui cunoscut. O altă categorie este cea „conspiraționistă”, care găsește de fiecare dată motive „solide” pentru a contesta totul. Asta până când ajung pe un pat de spital la ATI. Dar un lucru este clar: fiecare ia decizia pe care o consideră cea mai bună. Iar în final, nici vaccinații și nici nevaccinații nu trebuie stigmatizați.