comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Program manifestări de 1 Decembrie. Restricții de circulație!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/11/2019 | Evenimente

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, celebrăm 101 ani de la Marea Unire, cu un program festiv din care nu lipsesc momentele solemne, recitalurile în aer liber și ”masa populară” cu bucate calde și gustoase.

Program 1 Decembrie 2019
Program 1 Decembrie 2019

Evenimentul va debuta la ora 11.00 în Piața Unirii, pe platoul din fața statuii lui Mihai Viteazul, cu depunerea coroanelor de flori, și va continua la ora 11.30, în Piața Revoluției cu un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea blocurilor de paradă și a tehnicii militare.

La ora 12.30, Primăria Municipiului Slobozia vă invită la spectacolul folcloric susținut pe scena din Piața Revoluției de Fanfara Municipiului, Formația de dansuri ”Dynamic”, soliștii Gabriel Manole și Andrada Ghiduruș, Ansamblul folcloric ,,Doina Bărăganului” și îndrăgita interpretă de muzică populară Claudia Ghițulescu.

„Prin Direcția de Asistență Socială, pregătim pentru dumneavoastră 5000 de porții cu sarmale, care vor fi distribuite după încheierea paradei militare, în 4 puncte, pentru a evita aglomerația. De asemenea, vor fi distribuite stegulețe tricolore. La lăsarea întunericului, pornim iluminatul festiv în oraș, iar de la ora 18.00, vă invităm la proiecția specială a filmului ”Maria, Regina României”, la Casa Municipală de Cultură”, precizează Primăria Slobozia

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița vor asigura măsurile de ordine pentru desfășurarea în siguranță a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

 Pentru buna desfăşurare a manifestărilor publice dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la care se preconizează participarea unui public numeros, se vor suplimenta efectivele de siguranţă publică şi se va asigura prezenţa echipajelor de poliţie rutieră.

Astfel, poliţiştii vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru fluidizarea şi controlul traficului rutier şi prevenirea producerii de accidente de circulaţie.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, în municipiul Slobozia – Piaţa Unirii, se va derula Ceremonia Militară și Religioasă dedicată Zilei Naționale a României, urmată de defilarea trupelor, dar și un spectacol cultural-artistic.

Restricții de circulație

Astfel, duminică, 1 decembrie a.c., în intervalul orar 10:00 – 14:00, circulaţia autovehiculelor va fi închisă total pe segmentul de drum cuprins între intersecţiile Bulevardul Cosminului cu strada Ardealului, pe Bulevardul Matei Basarab.

Totodată, în intervalul orar 10:30 – 11:30, circulaţia autovehiculelor va fi închisă total pe segmentul de drum cuprins între intersecţiile Bulevardul Chimiei cu strada Episcopiei şi Bulevardul Unirii cu Bulevardul Chimiei, pe Bulevardul Unirii. Circulația va fi dirijată de către polițiști, pe rute alternative.

Pentru a sărbători în siguranţă şi pentru a preveni producerea unor evenimente negative, poliţiştii ialomițeni recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile și  semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic şi să nu oprească sau să staţioneze în zonele restricţionate.

De asemenea, persoanele care participă la manifestaţiile organizate în această perioadă sunt sfătuite să manifeste prudenţă şi atenţie sporită la bunurile personale, pentru a nu deveni victime ale hoţilor.

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!