comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Peste 570 de jucării și articole de îmbrăcăminte, confiscate

Slobozia: Peste 570 de jucării și articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute au fost confiscate de polițiștii de investigare a criminalității economice

Vineri, 5 iunie a.c., în intervalul orar 12.00 – 17.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfășurat o acţiune pentru combaterea ilegalităților în domeniul comercializării produselor contrafăcute, pe raza municipiului Slobozia.

Cu ocazia controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale,  s-a constatat că operatorul economic oferea în mod ilegal spre vânzare mărfuri pentru care nu deținea certificate de conformitate cu originalul, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora.

Au fost identificate 487 de jucării și 84 de articole de îmbrăcăminte purtând inscripții și sigle ale unor mărci înregistrate.

De asemenea s-a constatat că operatorul economic a comercializat produse de îmbrăcăminte fără a elibera bonuri fiscale clienților, fiind sancționat contravențional conform Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În cauză s-a întocmit dosar penal nerespectarea prevederilor Legii nr. 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

3 persoane din Grivița sunt cercetate penal pentru furt calificat, după ce au fost depistate în flagrant de polițiști în timp ce transportau baloți furați.

La data de 8 iunie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Grivița, în timp ce acționau pe raza de competență pentru prevenirea şi combaterea furturilor, au depistat în extravilanul localităţii Griviţa, 3 persoane cu vârste cuprinse între 17 și 32 de ani, în timp ce transportau baloți de lucernă cu 3 atelaje hipo.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că furajele au fost sustrase de pe o tarla din extravilanul localităţii Miloşeşti, în dauna unei persoanei de 51 de ani, din comuna Miloșești.

Baloţii au fost înapoiați persoanei vătămate, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Furt calificat ”.

Polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 38 de ani, din comuna Traian, care și-ar fi lovit mama.        

La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 22:00, Secția 2 de Poliție Rurală Grivița a fost sesizată prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie de 64 de ani este lovită și amenințată de fiul său.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că la domiciliul acestora din localitatea Traian a izbucnit un conflict spontan, în urma căruia bărbatul de 38 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-ar fi lovit mama.

S-a procedat la întocmirea formularului pentru evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, reieșind faptul că se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: