comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia Nouă: Biciclist în stare de ebrietate – victima unui grav accident rutier

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/10/2013 | Infotrafic

accident biciclistÎn cursul zilei de ieri, în jurul orei 19.50, în timp ce un bărbat de 49 de ani, din municipiul Slobozia se deplasa cu o bicicletă pe Strada Şcolii din cartierul Slobozia Nouă, a pătruns în intersecţia cu D.N. 21 fără să se asigure corespunzător, fiind acroşat de un autoturism condus pe direcţia Brăila – Slobozia, de un tânăr de 28 de ani, din capitală.

Din impact, bicicleta a fost proiectată într-un alt autoturism ce se deplasa dinspre Slobozia, la volanul căruia se afla un ialomiţean de 28 de ani, din comuna Scânteia şi care intenţiona să vireze la dreapta, pe Strada Şcolii.

Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Victima a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Slobozia pentru acordarea îngrijirilor medicale. De asemenea, s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul Drager, rezultând o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Biciclistul nu era echipat cu vestă reflectorizantă.

În stare avansată de ebrietate, la volanul unui autoturism 

Ieri, la ora 17.20, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Slobozia a oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 43 de ani, din comuna Sălcioara, aflat în stare avansată de ebrietate.

La testarea cu aparatul Drager, etilotestul a indicat o valoare de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul de Urgenţă Slobozia unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal.

Acţiuni pentru siguranţa traficului rutier

35 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi ieri contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, cu ocazia unei acţiuni desfăşurată pe raza municipiului Feteşti şi a comunelor limitrofe.

Acţiunea a avut un caracter predominant preventiv şi a vizat principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii din filtrele rutiere instituite au oprit pentru control 43 de autovehicule şi au legitimat peste 50 de persoane, dintre acestea 35 fiind sancţionate contravenţional pentru diferite abateri de la Codul Rutier. Dintre persoanele sancţionate, patru aveau calitatea de pietoni şi alte două de conducători de atelaje hipo.

Valoarea amenzilor depăşeşte suma de 7100 de lei.

O acţiune similară s-a desfăşurat ieri şi pe raza municipiului Urziceni şi a comunelor Manasia şi Gârbovi.

În cadrul acţiunii au fost verificate 39 de persoane şi controlate 34 de autovehicule, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 1440 de lei.

De asemenea, în comuna Manasia poliţiştii au depistat un tânăr de 27 de ani, din localitate, care încredinţase spre conducere unei minore autoturismul proprietate personală. Pe numele celor două persoane a fost întocmit dosar penal.

Cercetat penal pentru conducerea unui autoturism fără drept de circulaţie

Ieri, în jurul orei 19.35, un echipaj al Biroului Rutier Urziceni a oprit pentru control într-un filtru rutier instituit pe Calea Bucureşti din municipiul Urziceni un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna ialomiţeană Ograda.

Fiindu-i solicitate documentele personale şi cele ale autoturismului, conducătorul auto nu a putut prezenta dovada asigurării vehiculului, neavând drept de circulaţie în România. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Minor dispărut din judeţul Teleorman, depistat de poliţişti în comuna Manasia 

În cadrul activităţilor curente desfăşurate de agenţii Postului de Poliţie Manasia pe raza comunei, a fost depistat ieri, în jurul orei 18.00, un minor care nu avea asupra sa acte de identitate şi nu îşi justifica prezenţa pe raza localităţii.

Fiind verificat în bazele de date ale Poliţiei s-a stabilit că minorul, în vârstă de 15 ani, domiciliat în oraşul Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman, figura urmărit, întrucât plecase la sfârşitul lunii septembrie a.c. dintr-un centru de protecţie minori unde era instituţionalizat. Minorul a fost predat unui centru de primire minori din cadrul D.G.A.S.P.C. Ialomiţa.

comunicat de presă: INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
foto: arhivă