comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia Nouă: Accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/05/2014 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 10 mai, cu privire la faptul că pe raza cartierului Slobozia Nouă, din municipiul reşedinţă de judeţ, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce o femeie în vârstă de 35 de ani, din judeţul Galaţi, conducea un autoturism din direcţia Slobozia către Brăila, a acroşat un bărbat de 32 de ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile, pe trecerea pentru pietoni, pe bicicletă.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor ialomiţeni

În acest sfârşit de săptămână, 09 – 11 mai a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 406 sancţiuni contravenţionale aplicate, 10 certificate de înmatriculare retrase şi 26 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 132 conducători auto, 56 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 88.000 lei.

În cadrul acţiunilor, au fost constate 4 infracţiuni, trei la regimul circulaţiei rutiere, iar una de altă natură.

Exemplificări:

Doi tineri în vârstă de 30 şi 35 de ani, din Bucureşti respectiv Urziceni, au fost depistaţi de poliţişti la volanul unor autoturisme, deşi anterior consumaseră băuturi alcoolice.

Cei în cauză a fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind de 0,74, respectiv 0,61  mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind conduşi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Poliţiştii au depistat doi bărbaţi în vârstă de 28 şi 66 de ani, din comuna Valea Ciorii, respectiv Borduşani care se aflau la volanul unor autovehicule, deşi nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Un alt tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bucureşti a fost depistat în trafic de către poliţişti, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

La intersecţia DN 2A cu DJ 201B a fost depistat un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Bucureşti, care conducea un autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând a fi date soluţii prin unităţile de parchet competente.