comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: „La muzeu, Dragobetele sărută fetele!”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/02/2015 | Locale Ialomita

Marți, 24 februarie, Muzeul Agriculturii a organizat un eveniment inedit cu prilejul zilei de „Dragobete”, sărbătoarea dragostei la români.

La eveniment au participat elevi ai Liceului Pedagogic din Slobozia, care au dat curs invitaţiei organizatorilor de a se plimba pe „uliţele satului”, foarte frumos reproduse de muzeografi în expoziţia “La pas prin lumea satului”.

După ce au încins o horă în mijlocul “satului”, s-au aşezat în băncuţele “școlii” şi au scris declaraţiile de dragoste cu care au participat la concursul “Cele mai frumoase declaraţii de dragoste”, care au fost citite la “primărie” de unde şi-au ridicat certificatele de îndrăgostiţi.

Cu certificatele de îndrăgostiţi în mână şi cu o voie bună molipsitoare, s-au îndreptat spre “studioul foto” al “satului” pentru o binemeritată „fotografie de nuntă”. O altă probă care a stârnit zâmbete a fost „Dragostea-n bucate”, în fapt o degustare de plăcinte cu răvaşe de dragoste.

 

Familia Mateiu Laurenţiu Marius și Mateiu Elena Andreea au venit la muzeu ca să îşi sărbătorească 15 ani de la cununia lor civilă, auzind de evenimentul organizat de Muzeul Agriculturii în presă. Astfel că au participat și la concursul „Cele mai frumoase declaraţii de dragoste” obţinând premiul special.

Un moment amuzant a fost când şi-au citit răvaşele găsite în plăcintele preparate special pentru acest eveniment. Răvaşul doamnei Mateiu spunea că: „Dacă limba femeii ar fi mai scurtă, zilele bărbatului ar fi mai lungi”, iar răvaşul domnului Mateiu îl avertiza: „Să nu dai vrabia din mână pe cea de pe gard!”.