comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: „Femeia și chip și fel”, la MNA – o expoziție a contrastelor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/03/2019 | Evenimente

Miercuri, 6 martie, a fost deschisă, la Muzeul Naţional al Agriculturii, expoziţia ”Femeia în chip și fel” – o expoziție retro, a contrastelor, în care puteți admira chipuri de femei din diferite categorii sociale și, în același timp, o expoziție care vă invită să descoperiți femeia în diferite ipostaze: femeia mamă, femeia soție, femeia gospodină etc.

 

Toate acestea, armonizate cu obiecte din patrimoniul Muzeului Național al Agriculturii, obiecte care vă vor trezi sentimente diferite, poate de nostalgie după vremuri demult apuse, dar și de ușurare că, odată cu trecerea timpului, viața a devenit mai ușoară, începând de la cada încălzită cu bușteni sau locul unde se spălau rufe, până la landou, acel cărucior pentru copii, creat însă din lemn.

Este o expoziție dedicată femeii și celor ce o iubesc și, deopotrivă, apreciază și pe care merită să o vedeți.

„Căutând un citat despre femeie, am găsit unul al lui Tudor Mușatescu, prozator și umorist român, care spunea așa: femeia, o enigmă care spune tot. Și de aici am început să țes ideea acestei expoziții – femeia în chip și fel –”, spunea muzeograful Magdalena Filip.

Și dacă vă uitați la fotografiile și tablourile expuse, puteți vedea femeia în diverse ipostaze, de la cea care cântă la acordeon în cafenele, la femeia în intimitate, iar dacă le priviți în detaliu, veți descoperi aspecte inedite ale acelor vremuri. Este o expoziție a contrastelor, cu femei înstărite, sigure pe ele, obișnuite să pozeze, dar și cu femei de la țară, simple, dar care exprimă foarte multe.

La vernisaj au participat Gheorghe Petre, managerul MNA, vicepreședintele Consiliului Județean Ionel Gae, muzeograful Filip Magdalena, dar și mulți alți invitați, printre care Ioan Martin și Georgian Mocănescu, care le-au transmis tuturor femeilor la mulți ani, iar bărbaților să fie mereu alături de ele.