comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Facilități și pentru persoanele juridice la plata taxelor și impozitelor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/01/2015 | Locale Ialomita

Persoanele juridice din Slobozia vor beneficia, începând din acest an, de o reducere de 5% la plata impozitelor și taxelor dacă le vor achita integral, până la 31 martie.

impozite si taxe consiliul local slobozia

La finele anului trecut, la inițiativa unui consilier local, s-a propus, în premieră pentru Slobozia, ca și persoanele juridice să beneficieze de reducere dacă își plătesc anticipat dările la stat.

Pentru început, s-a decis ca procentul să fie de 5%, urmând ca, în funcție de rezultatele obținute, procentul să fie majorat de anul viitor la 10%, sau nu…

Până anul acesta, doar persoanele fizice beneficiau de 10% reducere.

„Pentru prima oară în istoria Sloboziei, experimental, persoanele juridice beneficiază de o reducere de 5% la plata impozitelor și taxelor. Spun experimental, pentru că până acum nu s-a făcut niciodată în Slobozia, cu toate că există o prevedere în Codul Fiscal care ar permite aceste reduceri. Și am decis să sprijinim cumva, pentru că majoritatea firmelor din Slobozia sunt micuțe, iar 5% înseamnă ceva pentru ele”, a afirmat primarul municipiului, Alexandru Stoica.

În plus, impozitele și taxele stabilite pentru 2015 nu s-au majorat, excepție făcând concesiunile, valoarea acestora fiind corectată cu rata inflației, de maxim 1%.