livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Slobozia: Exercițiu de alarmare publică și intervenție

Exercițiu de alarmare publică și intervenție, în municipiul Slobozia! Scenariul exercițiului vizează urmările unui cutremur de pământ, de intensitate 7,5 grade pe scara Richter.

Vă aducem la cunoștință că, în  data de 24.10.2017, între orele 10.00-12.00, în municipiul Slobozia se va desfășura un exercițiu de alarmare publică și intervenție, cu tema: ,,Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă pentru gestionarea situației, limitarea şi înlăturarea efectelor în cazul producerii unui cutremur de pământ produs în zona Vrancea , resimțit cu mare intensitate pe teritoriul municipiului Slobozia, în cooperare cu structuri din cadrul Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență’’

Potrivit scenariului, marți, 24 octombrie, ora 09.53, în zona Vrancea, la o adâncime de 110 km  s-a produs un cutremur de pământ cu intensitatea de 7,5 grade pe scara Richter, resimţit și în municipiul Slobozia, unde a produs pierderi și distrugeri însemnate.

Exercițiul de alarmare publică și intervenție este structurat pe două etape:

Etapa 1 –Alertarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, organizarea acţiunilor de intervenţie pentru protecţie şi salvare cu forţele existente.

Etapa 2 – Gestionarea situațiilor de urgență de către Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi desfășurarea acţiunilor de limitare şi înlăturare a efectelor unui cutremur de pământ de către Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă și structurile cu care se cooperează.

Totodată, în cadrul acestei activități, este prevăzut și un  exercițiu de evacuare a elevilor și cadrelor didactice din școli generale, colegii și licee, surprinși de cutremur în timpul orelor de curs.

Începerea exercițiului va fi marcată prin semnalul ,,ALARMĂ LA DEZASTRE’’, <<compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele>>, iar încetarea acestuia prin semnalul „ÎNCETAREA ALARMEI”, <<compus dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute>>,  transmise prin intermediul sirenelor electronice amplasate în municipiu.

Reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia, fac apel la populaţie să își pastreze calmul și să nu intre în panică, întrucât acesta este doar un exercițiu.