comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: „Efectul de lupă”, cauza probabilă a incendiilor izbucnite azi, în apropierea municipiului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/08/2021 | Lege si Ordine

În jurul orei 13.15, pompierii militari ialomițeni au fost solicitați prin apel 112 să intervină la un incendiu de vegetație uscată, izbucnit între cartierul Bora din municipiul Slobozia și comuna Ciulnița.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, o autospecială de tip Cisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă, încadrate de trei ofițeri, 18 subofițeri și doi elevi.

Din cauza extinderii rapide a incendiului pe o suprafață din ce în ce mai mare, au fost solicitate în sprijin și două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Știrbei,, al județului Călărași.

În jurul orei 14.20, pompierii militari ialomițeni au fost solicitați prin apel 112 să intervină la încă un incendiu de vegetație uscată, izbucnit la ieșirea din cartierul Bora al municipiului Slobozia, zona fostului CAP.

La fața locului s-a deplasat  o autospecială de stins incendii cu apă și spumă, încadrată cu cinci subofițeri. În sprijin s-a deplasat și o autospecială de primă intervenție și comandă.
Forțele de intervenție au fost sprijinite de autoritățile locale ale comunei Ciulnița cu cinci utilaje, patru tractoare și o cisternă, D.A.D.P. Slobozia venind în sprijin cu alte patru utilaje și patru lucrători cu drujbe, contribuind astfel la o intervenție promptă pentru lichidarea incendiului.

În jurul orei 18.20, incendiile au fost lichidate, iar forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiilor este căldura solară directă, concentrată sau reflectată de obiecte, cunoscut în limbajul popular ca ”efect de lupă”.

În legătură cu:

Incendiu de vegetație uscată, în zona cartier Bora, cu degajare mare de fum