Slobozia: Campanie de promovarea a unui comportament prietenos faţă de mediu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Sub sloganul “Responsabil faţă de mediu!”, Polaris M Holding, alături de Primăria Municipiului Slobozia şi Agenţia pentru Protecţia Mediului invită cetăţenii la o plimbare cu bicicleta prin oraş pentru a celebra Ziua Mondială a Mediului.

Evenimentul se va desfăşura vineri, 5 iunie, începând cu ora 16:30, iar punctul de pornire al traseului este Stadionul 1 Mai.

ziua mediului sloboziaCetăţenii sunt invitaţi să se alăture organizatorilor şi să renunţe la mersul cu maşina în favoarea mersului cu bicicleta, aducându-şi astfel aportul individual la un mediu mai puţin poluant. Traseul va începe de la Stadionul 1 Mai şi va continua pe bulevardele Matei Basarab şi Cosminului, iar linia de finiş va fi Piaţa Unirii (parcare hotel Select).

Cetăţenii doritori să ia parte la acest eveniment sunt aşteptaţi să vină cu bicicleta proprie. Toate bicicletele vor fi decorate cu baloane, iar participanţii la acţiune vor purta şepci şi tricouri de culoare albă inscripţionate cu sloganul campaniei “ Responsabil faţă de mediu!”.

Prin această acţiune, organizatorii militează împotriva poluării cauzată de un exces de utilizare a autovehiculelor în detrimentul altor soluţii mult mai sănătoase pentru mediu şi sănătate, precum mersul cu  bicicleta sau pe jos.

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă o ocazie de a reflecta asupra impactului negativ pe care activităţile umane îl au asupra mediului. Gesturi iresponsabile, care ar putea fi evitate cu uşurinţă, precum aruncarea unor deşeuri la întâmplare sau subtituirea bicicletei cu maşina, din comoditate,  fac parte din realitatea zilnică, însă aceste activităţi, gesturi ne fac rău tot nouă, afectând mediul înconjurător, dar şi sănătatea noastră.