comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/08/2016 | Lege si Ordine

Poliţia Municipiului Slobozia derulează în perioada 19 – 31 august a.c. o campanie de prevenire a furturilor din autoturisme.

prevenire furturi autoÎn perioada 19 – 31 august a.c., Poliţia Municipiului Slobozia desfăşoară o campanie de conştientizare şi responsabilizare a posesorilor de autoturisme, pentru prevenirea furturilor din auto, una dintre priorităţile de acţiune pe plan local.

Pornind de la premisa că există situaţii care pot favoriza producerea unei infracţiuni şi că, printr-o conduită preventivă, acestea pot fi evitate, poliţiştii stau de vorbă cu cetăţenii şi le înmânează flyere cu sfaturi şi recomandări.

Orice conducător auto ştie ca nu este prudent să lase geamurile întredeschise sau cheile în contact, atunci cand lipseşte chiar şi câteva clipe de lângă maşină, sau să lase la vedere în autoturism obiecte de valoare (borsete, telefoane mobile, sisteme GPS, laptopuri etc). Cu toate acestea, multe persoane uită în autoturism, din grabă sau din neglijenţă, bunuri care atrag atenţia celor certaţi cu legea, sau lasă maşina cu motorul pornit ori geamurile deschise, gândindu-se că nu are ce să se întâmple atâta timp cât nu se îndepartează prea mult de aceasta.

De asemenea, parcarea maşinii în locuri izolate sau neamenajate şi nesupravegheate, reprezintă unul dintre factorii de risc care trebuie evitaţi, infractorii profitând de orice împrejurare ca să sustragă radiocasetofoane, acumulatori auto etc.

Când se circulă cu viteză redusă prin locuri necunoscute este de recomandat ca  portierele să fie închise şi geamurile ridicate. Bunurile şi obiectele de valoare nu trebuie lăsate la vedere. Un hoţ poate pătrunde în autoturism şi poate sustrage aceste bunuri în timpul în care se așteaptă la culoarea roşie a semaforului.

Este de dorit ca fiecare cetăţean să manifeste o conduită preventivă, oriunde şi în orice context, deoarece un comportament responsabil nu este decât o dovadă de respect faţă de sine şi faţă de ceilalţi.