Slobozia: “Cafenea publică” – Tu eşti parte din comunitate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Tinerii ialomiţeni au posibilitatea de a participa la prima cafenea publică organizată de către Forumul Tinerilor din România şi echipa “tineREŢEA” Ialomiţa, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Ialomiţa.

cafenea publicaEveniment în cadrul căruia tinerii vor fi consultaţi pe problemele locale de tineret, pe de o parte, iar pe de alta, aceştia vor putea participa efectiv la formularea raportului de ţară ce va fi înaintat Uniunii Europene, respectiv Comisiei de Tineret.

Cafeneaua publică are loc sâmbătă, 23 iulie 2016, începând cu orele 14.00, la Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea” şi îşi propune să adune la aceaşi masă 50 de tineri implicaţi în societate. În acelaşi timp, au fost trimise invitaţii către autorităţile publice locale din judeţul Ialomiţa.

Eveniment are la baza Dialogul Structurat. Dialogul Structurat cu TINErii reprezintă instrumentul folosit la nivelul Uniunii Europene pentru luarea în considerare a opiniei tinerilor la momentul realizării politicilor care au impact asupra tinerilor.

Pentru a reuși acest lucru, Dialogul Structurat aduce împreună la discuții tinerii și persoanele aflate în poziții decizionale cheie, mai exact autorităţile publice locale şi reprezentanţii de ONGT-uri locale.

Proiectul este organizat ca urmare a formării reţelei de lucrători de tineret, ce a fost desfăşurat la Baia Mare, în perioada 10-16 iunie 2016, de către Ministerul Tineretului şi Sportului, judeţul Ialomiţa având 2 reprezentanţi.

De asemenea vor fi prezenţi şi trei Ambasadori ai Dialogului Structurat cu TINErii, din cadrul Forumului Tinerilor din România, din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Forumul Tinerilor din România este federația neguvernamentală, apartidică, non-profit, ce reprezintă peste 165 de organizații de tineret din România. Viziunea noastră este o lume în care tinerii își pot atinge întregul potențial, iar prin organizațiile neguvernamentale încurajăm, susținem, implicăm și reprezentăm tinerii din România.

Evenimentul de faţă şi celelalte din lunile viitoare fac parte din contextul trioului Președințiilor Consiliului Uniunii Europene asigurat de Olanda, Slovacia și Malta, în intervalul ianuarie 2016 – iunie 2017, având ca prioritate tematică a discuțiilor „Capacitarea tuturor tinerilor în sensul implicării lor într-o Europă diversă, conectată și incluzivă. Pregătiți pentru viață, pregătiți pentru societate”.

 

Vă aşteptăm alături de noi, pentru a ne cunoşte, a contribui la viitorul comunităţii noastre, a reprezenta tinerii ialomiţeni şi totodată de a forma o echipă de tineri implicată în societatea locală.