comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/10/2019 | Infotrafic

Polițiștii rutieri, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat ieri, 7 octombrie, pe raza municipiului Slobozia, o acțiune de control în trafic, având ca scop reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Echipele de control au verificat autovehicule care au tranzitat municipiul Slobozia, controlând, în special, buna funcţionare a acestora din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2900 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 certificate de înmatriculare pentru starea tehnică necorespunzătoare a autoturismelor și 1 permis de conducere pentru depășirea vitezei de deplasare în localitate.

În cadrul acțiunii, polițiștii au reamintit șoferilor modificările legislative care vor intra în vigoare din data de 12 octombrie a.c., referitoare la interzicerea utilizării în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, Poliţia Română recomandă:

 Nu circulați cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare și semnalizare.

 Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!

 Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA