comenzi la domiciliu cliseru.ro

Slobozia: Acțiune de prevenire a răspândirii COVID-19 și pentru protejarea populației de practici comerciale ilicite

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/04/2020 | Lege si Ordine

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au desfășurat o acțiune de prevenire a răspândirii virusului Covid 19, precum și de protejare a populaţiei de anumite practici comerciale ilicite, pe raza municipiului Slobozia.

 În cursul zilei de ieri, 9 aprilie a.c., în intervalul orar 10:00 – 13:00, poliţiştii au continuat activitățile cu efective mărite pentru impunerea respectării ordonanţelor militare, fiind desfăşurată o acţiune de verificare și control pentru protejarea populației împotriva răspândirii Coronavirusului.

Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 335 de autovehicule și legitimat peste 400 de persoane.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, context în care au fost sancționate 3 persoane pentru transport de mărfuri fără documente de provenință iar produsele deținute ilegal, confiscate.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, valoarea acestora depășind 43.000 de lei.

Poliţiştii atrag atenţia cu privire la obligativitatea respectării legalităţii, în toate domeniile, sens în care astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Vă reamintim:

Conform prevederilor Ordonanțelor militare, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai pentru următoarele motive:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  3. c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  5. e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/ locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.