Slobozean reținut pentru 24 de ore, 13.000 de euro ridicați și un autoturism de lux indisponibilizat, în urma perchezițiilor de ieri
Importante sume de bani și tehnică de calcul au fost descoperite și ridicate de polițiștii, în urma celor 10 percheziţii efectuate de Poliția Română, ieri, 31 martie a.c., pe raza municipiilor București și Slobozia. O persoană a fost reținută pentru 24 de ore.
În urma perchezițiilor efectuate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița la sedii de societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, au fost identificați și ridicați aproximativ 13.000 de euro, bani susceptibili a proveni din activități infracționale.
De asemenea, au fost descoperite și ridicate tehnică de calcul și medii de stocare, iar un autoturism de lux a fost indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița.
Pe numele unui bărbat în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slobozia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind bănuit de comiterea infracțiunii de șantaj.
Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului, , să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.
Reamintim că ieri, 31 martie a.c., peste 70 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au efectuat 10 percheziţii la sedii ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în şantaj și cămătărie.
La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.
Membrii grupării erau bănuiţi că ar fi împrumutat mai multor persoane sume de bani importante cu o dobândă mare.
Astfel, în cazul în care membrii grupului infracţional nu obţineau sumele de bani rezultate din împrumutul propriu zis şi dobânda stabilită ar fi procedat la inducerea unei stări de temere victimelor prin ameninţarea cu acte de violenţă împotriva lor sau a persoanelor apropiate.
Persoanele împrumutate de membrii grupului infracţional organizat erau, de regulă, administratori ai unor societăţi comerciale care deţin în patrimoniu bunuri imobile sau mobile ce reprezintă o garanţie pentru recuperarea sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor.
Foto: arhiva Obiectiv Ialomița