Sfințirea bisericii și a clopotului, la Schitul “Sfântul Mucenic Gheorghe” din Amara. Procesiune cu Icoana Maicii Domnului.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În perioada 14 – 16 martie, la Schitul “Sfântul Mucenic Gheorghe” din Amara va avea loc evenimentul sfințirii bisericii și a clopotului cu agheasmă mică.

Cu această ocazie se organizează o procesiune cu Icoana Maicii Domnului, de la Schitul Horia din cadrul Eparhiei noastre, care reprezintă o reproducere a Icoanei Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, dorindu-se cu acest prilej să se marcheze momentul oficierii primei slujbe în biserica noastră.

Vineri, 14 martie, ora 15.00, Icoana Maicii Domnului va ajunge în orașul Amara la biserica din centrul orașului, de unde se va pleca în procesiune către biserica Schitului.

Din program mai menționăm că, începând cu ora 16.00 va avea loc sfințirea cu agheasmă mică a bisericii și a clopotului, iar de la ora 17.00, Slujba Privegherii cu Litie.

Sâmbătă, 15 martie, începând cu ora 8.30 – Acatistul zilei, Utrenie și Sfânta Liturghie

Ora 18.00 – Slujba Privegherii cu Litie

Duminică, 16 martie, ora 8.30, Acatistul Mântuitorului, Utrenie și Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

Icoana se va afla în mijlocul comunității spre închinare până duminică, 16 martie, orele 18.00.

sfintire biserica amara