comenzi la domiciliu cliseru.ro

Sfaturile poliţiştilor pentru siguranţa copiilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/11/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii rutieri au participat la o activitate preventivă desfăşurată cu preşcolarii Grădiniţei „Lumea Copiilor” din Slobozia.

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia au venit în întâmpinarea copiilor Grădiniţei „Lumea Copiilor” din municipiu, pentru organizarea unei activităţi informative pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere.

Pe parcursul derulării activităţilor au fost prezentate principalele reguli de circulație pe care trebuie să le cunoască copiii, referitoare la calitatea acestora de pietoni, bicicliști, ocupanți în autoturisme sau călători în mijloacele de transport în comun.

A fost prezentat modul în care se poate travesa drumul public în condiții de siguranță, cât și drepturile și obligațiile pe care aceştia le au în calitate de pietoni sau biciclişti.

Pentru prezentarea concretă a acestora, poliţiştii au prezentat copiilor materiale video cu caracter preventiv.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia recomandă celor mici:

  • Traversează strada pe marcajul pietonal (”zebra”), prin dreptul indicatoarelor “trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai pe culoarea verde a acestora.
  •  Nu te juca pe partea carosabilă a drumurilor publice ori în imediata apropiere a acesteia.
  •  Nu traversa strada în fugă. În intersecţiile unde nu există semafor sau trecere pentru pietoni, traversează numai pe la colţul străzii, după ce te asiguri că nu se apropie vreo maşină.
  •  Aşteaptă sosirea autobuzului, troleibuzului sau tramvaiului pe trotuar sau în locurile cu această destinaţie.
  •  După coborârea din mijloacele de transport public nu trece prin faţa sau prin spatele lor. Traversează numai după plecarea din staţie a vehiculului.
  •  Cu bicicleta, rolele sau skate-boardul deplasează-te numai prin zonele special amenajate în acest scop sau prin parcuri.