comenzi la domiciliu cliseru.ro

Serviciul de Probațiune Ialomița – un serviciu pentru o comunitate mai sigură

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/02/2020 | Locale Ialomita

Serviciul de Probațiune Ialomița, ca parte a sistemului național de probațiune, a luat ființă în anul 2002, cu scopul de a contribui la procesul de reabilitare a infractorilor, al diminuării riscului de săvârșire a unor infracțiuni și al menținerii siguranței comunității.

Misiunea Serviciului de Probațiune Ialomița este dusă la îndeplinire de o echipă pluridisciplinară, formată din șapte membri. În exercitarea atribuțiilor de serviciu, consilierii de probațiune au datoria respectării principiilor unicității, individualității și demnității persoanei, non-discriminării pe orice temei și confidențialității informațiilor.

Activitatea serviciului de probațiune se centrează pe monitorizarea măsurilor de supraveghere și obligațiilor impuse de instanța de judecată în sarcina persoanelor față de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei amenzii sau închisorii sau suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, monitorizarea minorilor sancționați cu măsuri educative neprivative de libertate, întocmirea de referate și rapoarte de evaluare pentru inculpații minori și majori, la solicitarea instanțelor de judecată.

Serviciul de Probațiune Ialomița sprijină persoanele aflate în evidența sa în vederea unei bune adaptări sociale prin derularea unor programe de reintegrare socială specializate, programe care răspund unor nevoi sociale sau criminogene.

Programele de reintegrare socială derulate de către consilierii de probațiune vizează însușirea unor strategii de gestionare a furiei, dezvoltarea unor abilități sociale în vederea reducerii sau stopării consumului de alcool, drog sau practicării de jocuri de noroc, dobândirea unor informații cu privire la consecințele sociale și juridice generate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului.

În decursul anului 2019, Serviciul de Probațiune Ialomița a gestionat un număr de 1.269 dosare de probațiune, a întocmit 104 referate și rapoarte de evaluare și a derulat programe de reintegrare socială cu un număr de 150 de persoane sancționate penal.

Dincolo de aceste cifre, rezultatele înregistrate de Serviciul de Probațiune Ialomița sunt în măsură a-i motiva și mai mult pe membrii echipei în realizarea scopului nobil pe care îl are această profesie, acela de a conduce către o comunitate mai sigură.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️