comenzi la domiciliu cliseru.ro

Senatorul PMP, Gabi Ionașcu: M-am înscris și eu în cursa electorală pentru Parlamentul European

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/04/2019 | Politica

Senatorul PMP Gabi Ionașcu, fost primar al municipiului Slobozia, s-a înscris în cursa electorală pentru Parlamentul European. Este adevărat că Gabi Ionașcu nu se află pe un loc eligibil, însă consideră că este un început.

gabi ionascu

M-am înscris și eu în cursa electorală pentru Parlamentul European. Colegii, în mod democratic, au considerat că locul 18 este cel care îmi poate fi oferit mie. Nu am avut niciun fel de pretenție. Am spus că îmi doresc lucrul acesta, dar nu am emis niciun fel de pretenție să fiu pe un loc eligibil.

Toate studiile sociologice pe care le-a realizat Partidul Mișcarea Populară au arătat că va obține între 3 și 5 europarlamentari. Criteriile care au stat la baza evaluării locului pe care trebuie să-l ocupăm fiecare din lista respectivă au fost și referitoare la bazinul electoral și știți foarte bine că Ialomița are un bazin electoral modest, circa 124.000 – 126.000 de alegători, iar dreapta ocupă un loc, spun eu, nemeritat de mic.

Un alt criteriu este legat de nivelul de vizibilitate al celor care candidează și aici evident nivelul cel mai ridicat este al celui care deschide lista, Traian Băsescu, succedat de președintele partidului, Eugen Tomac. De asemenea, pe listă se află Ioana Constantin,  Marius Pașcan, Simona Vlădică, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu, Cătălin Bulf, iar ceilalți ne-am ocupat posturile și datorită funcțiilor pe care le ocupăm, al cunoștințelor pe care le deținem și altele”, a declarat Gabi Ionașcu în cadrul unei conferințe de presă.