Seminarul „Parteneriatul public-privat pentru furnizarea serviciilor sociale în județul Ialomița”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita, in parteneriat cu Centrul de Resurse şi Informare pentru Profesiuni Sociale CRIPS, a organizat in data de 25.04.2013 seminarul „Parteneriatul public-privat pentru furnizarea serviciilor sociale în judeţul Ialomiţa”, reprezentand prima activitate practica a Cursului de formare a specialistilor din organizatii neguvernamentale pentru imbunatatirea parteneriatului public – privat in domeniul social.

Seminarul s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Parteneriat public-privat pentru calitate în furnizarea de servicii sociale în judeţele Alba, Botoşani şi Ialomiţa” cod SMIS 40135, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013.

La acest eveniment au participat reprezentantii organizatiilor neguvernamentale judetene implicate in cursul de formare organizat in cadrul proiectului – Fundatia New-Life, Asociatia „Ajutati-ne sa intelegem lumea”, Asociatia Socio-Culturala Matei Basarab Slobozia, Asociatia Nationala a Surzilor din Romania – Filiala Ialomita, Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale „Trebuie” – Filiala Ialomita si Fundatia Cuvioasa Paraschiva. De asemenea, au participat reprezentanti ai autoritatilor publice locale – Consiliul Judetean Ialomita, Institutia Prefectului – judetul Ialomita, Primaria Slobozia – Serviciul Public de Asistenta Sociala, Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Ialomita, Inspectoratul Teritorial de Munca Ialomita, Inspectoratul Judetean de Politie Ialomita, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Ialomita, Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Ialomita, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Ialomita si specialisti din cadrul DGASPC Ialomita.

In cadrul intalnirii, reprezentantii organizatiilor neguvernamentale au prezentat serviciile furnizate de acestea, categoriile de beneficiari carora li se adreseaza, precum si parteneriatele incheiate in furnizarea acestor servicii. De asemenea, au fost evidentiate principalele probleme cu care se confrunta in acest moment o parte dintre aceste organizatii (resurse financiare si umane insuficiente).

Evenimentul a reprezentat un pas important in activitatea de identificare si stabilire a unor parteneriate pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, in vederea dezvoltarii serviciilor sociale din judetul Ialomita.

Participantii si-au aratat interesul pentru temele abordate prin implicarea activa in dezbatere si prin dorinta comuna de a continua aceasta activitate prin intalniri viitoare pe parcursul acestui an.

Persoana de contact: Paul Marcu, director general DGASPC Ialomita, telefon 0243231008, e-mail: [email protected]